Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • ximix #421
    Ezeken a dolgokon már rég "átrágtuk" magunkat többször is.
    Az egyik probléma, hogy még a német gazdaság sem engedheti meg magának azt, hogy két párhuzamos rendszert tartson fent egyszerre, csak azért hogy az egyiket kiszolgálja a másik.
    Veszel egy villany autót, meg mellé Mustang-ot, hogy ha lemerül és nincs időd a töltésre várni akkor a Mustang-al csapass.
    Ezt hogyan oldanád meg ?
    Az erőmű személyzetét, karbantartását, készenléti üzemeltetését mind fizetni kell 0-24, hogyha jön "egy felhő", anyu tudjon mosni, vasalni, stb ..

    Na mármost akkor valahogy szabadulni kellene az erőművektől, ehhez az kellene, hogy
    napelem rendszert csak úgy lehetne fogalomba hozni, hogy -szigetüzemre- is legyen képes.

    Nappal, ha kell betudna dolgozni a közeli hálózatba, de ezt a szolgáltató szabályozná távolról, hogy kell vagy nem kell.
    Este meg fordítva, ha van fölös erőművi kapacitás és neked hiányod van akkor vételezhetsz, de ezek nem előre tervezhetők csak amolyan random események, mivel a lecsökkent erőművi kapacitás már nem tudná kiszolgálni a teljes lakosságot és az ipart, így a prioritás aljára sorolódna a lakossági.
    A fő üzemelési forma a sziget, a napelem téli üzemre tervezése miatt a nyári túltermeléssel, mondjuk a helyi elektromos autó töltőket támogatná.
    A sziget üzemhez akkumulátor is kell, van a régi ólomsavas rendszer és lehetne olyat, hogy az elektromos autó aksija is besegítene a délutáni csúcsnál a saját háztartásodba.
    Ezzel annyi a probléma, hogy "pár misit kikéne csengetni" hozzá, van akiknek nem gond, de van akiknek az élete végéig sem tud annyit félre tenni.
    Miközben a x millióból, x évig fizethetné az atom villany árát.
    pl: ex has, nincs infláció, ect . . . 20eFt/hó villanyszámlát legyen egy 5milliós rendszer, eon, óra, szerelő, kábelek, táblák, tetőn ugrálás, aksi, inverter, töltő.. ect.. ez 20 évnyi villany számla.

    Mindezek hozadéka az volna, hogy az áram ára nem csökkenne,hiába lenne kevesebb erőmű, mivel a hálózatot fent kell tartani, bizonyos szinten, mindezt csökkent felhasználó számmal.