Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • molnibalage83
    #312
    Semmi érdekes nincs benne, ez a SZET csak más anyaggal, ami nem folyékony és nem turbinát forgat a folyadék, hanem a forgómozgást direkt mechanikus kapcsolattal éri el. (Már, ha ezt kifejtené a cikk rendesen....).

    Ellenben mivel magasépítmény elég drágának tűnik, mert olyan alapozás kell neki, mint ami még talán egy felhőkarcolónak se. A felhőkarcoló nagy része ugyanis "levegő", egy acélszerkezet körbeburkolva. Ez meg tömör anyag. Jó talajnyomása lehet...

    A cikk elején meg olyan marhaságokat ír le, hogy az ember arcát kezébe temetné legszívesebben.

    Ez lenti idézett a része meg biztosan rossz, gondolom MWh akar lenni. Ekkora hiba a cikkben elég jól mutatja, hogy a szerzőjének sok fogalma nincs a témáról. A 150/1000kWh ár is egyébként 44 Ft/kWh, ami "picit" drága...

    Robert Piconi, az Energy Vault vezérigazgatója szerint ha beindul az üzlet, a cég 150 dolláros kilowattóránkénti árral tudja majd kiszolgálni a villamosenergia-hálózatot.

    Egyébként ez is 10+ éves ötlet volt már sőt, lendkerékkel kombinálva is, hogy az emelések egyenetlenségeit simítsa ki. Semmi új. Ennek sincs kb. semmi értelme.

    Fel nem fogom, hogy az emberiség miért ilyen faszságokkal komplikálja agyon. Tessék atomerőművet építeni 80%-os arányig és kész. Ennyi.

    FRA átlagos kibocsátás 45 gCO2/kW
    GER átlagos kibocsátás 400-600 gCO/kW

    És a németeknél állítólag zöld fordulat volt. Volt a faszom az.

    Ha az egész világon FR szintű emisszió lenne, akkor globális felmelegedés egy szép gondolatkísérlet lenne, semmi több.

    Véleményem röviden.