Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • ximix #224
    Kicsit ilyen székely góbés a helyzet, ManfredMacx nem állít valótlant, de nem mond el mindent :)

    A napelem ipar, igen nagy százalékban csak üzleti biznisz, piramisjáték, . . . arra játszik, hogy eladjon egy olyan terméket amire nincs szükség és közben a befektetőknek profitál. A bankoknál manapság már nudli a kamat, valami üzlet kell csinálni ahol dől a lé, de olyat amivel nincs telítve a piac . . .

    Nem azt mondom, hogy maga a napelem hülyeség, mert vannak olyan helyek a földön ahol egy sárkunyhóra feldobva feltölti az aksit estére, nappal meg szól a rádió, megy róla a vízszivattyú..ect.
    A hype-nak is valamilyen szinten van pozitív hozadéka, mert a kutatásba, fejlesztésbe is folyik vissza pénz.

    A gond a rossz felhasználás erőltetésével van, de amíg valakik zsebe megtelik semmi sem probléma, ezzel meg az a gond, hogy nem a saját, magán pénzekkel hazardíroznak hanem, a közvagyonnal, amit magán zsebecskékbe pumpálnak.

    Lehet Kínát, Indiát felhoznia milliárdos lakosságával, ahol még mindig vannak szerintem települések áram nélkül, ott egy napelem park ami csak nappal ad áramot is megváltás.
    Nálunk Hu-ban max a tanyavilágban nincs, de valamilyen szinten érthető viszont, pár éve már mindkét szőlőhegyen a présházaknál is van villany!

    Amúgy kíváncsi lennék a nagy terrawattakol dobálódzás közben egy lakosságra visszaosztott teljesítményre országok szerint.

    nem tudom mennyire hiteles, de pl: itt egy, Indiában még van egy "kis" lemaradás, Kína is nem olyan rég ért utol minket, de ott a gyárak szerintem eltorzítsák egy kicsit az arányt.
    (jobb oldalt lehet más szűrési feltételeket bekapcsolni alul a listából meg hozzáadni országokat)

    - link
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.05.25. 13:45:44