Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • SZUsszan
    #202
    Cáfolnám. 1.5 misiért építtetem ki egy 3.5 KW-os napelem rendszert, ami 5 KW-ra bővíthető karcsú pár százból.
    Évente olyan 90-100.000 Ft volt a volt a villanyszámlánk, ha csak lenullázza a számlát, akkor olyan 15 év alatt visszahozza az árát 0-ra és onnantól minden évben kb. 100.000 Ft-ot termel. Ha csak 20 évig termel közel 100%-on akkor is olyan fél milliót fog extrában hozni.

    Akkor ha veszünk egy sima számítást, hogy befektettem 1.5 milliót 20 évre és a végén visszakaptam 2 milliót. Ennél sokkal fényesebb eredményt nem kapok, ha lekötöm 20 évre. Ráadásul a napelem 20 év múlva is fent lesz a tetőn, csak nem termel majd csak 70%-ot mondjuk.

    Ráadásul arra is lehet számolni, hogy amikor túltermelem a fogyasztásomat, akkor valamennyi kis pénzt a szolgáltató is fog visszafizetni nekem.

    Egyébként én úgy próbálom kimaxolni az esetet, hogy szép lassan átállok elektromos fűtésre részben, vagy akár teljesen az egész házban. Árammal fűteni természetesen "gazdaságtalanabb", mint gázzal, de ha azt vesszük, hogy a több áramfogyasztásomat is fedezem a napelemmel, akkor a gázszámlát is erősen le fogom redukálni, (ha nem is nullára).