Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • molnibalage83
  #198
  Lent is írták, hogy a forgatás költsége azonos nagyságrendben van kb. a nyereséggel. Ellenben a meghibásodás hosszútávon garantált. Még plusz költség, még plusz kisés, amíg meg nem javítják. Mert ugye nem gondolod, hogy ha ezt a szart ezerszám telepítenék, akkor a javító brigád kimenne megjavítani EGY darabot...?

  A hajtogatás a körkörösség maitt rohadtul rossz terület kihasználtságot ad. Nézd meg a videót. Egy négyzetes panelhoz képest kis négyzetes panelokkal töltik fel a területet. Röhej.

  Az egész szélállósága eleve kisebb, mint a fix vagy más forgatása, mert egy ponton van az egész rögzízve és eg rohadt póznán áll. Tehát jól odabaszol az egész termelésnek még ezzel is.

  Vicc az egész.

  Az egész napenergia egy vicc, ezt kellene felfogni végre. Félpiaci alapon - kötelező átvétel van, támogatás 0 - kb. 200 USD / kWe beépített táján érné meg. Apró hiba, hogy ma kb. tízszer ennyiért épül erőmű és fizikailag ócsósítani nem lehet. Ipari méretekben gyártják és ilyen kurva drága.

  Ja, és ki fogja ezeket majd eltakarítani...? Mert Paks erre százmilliárdokat tesz félre. A szél és napenergiánál meg senki semmit, mikor az egész veszélyes hulladék tonna ezrekből áll. Epic.

  A nap és szélenergia a 21. század legnagyobb blöffje és humbugja.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.03.18. 10:13:07