Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • gosub
    #1493
    Egy kis felvilágosítás: Miért nem váltunk 100%-ban megújuló energiára?
    "Beigazolódott: Hazugság a villanyautók magasabb szennyezése" Hát most akkor kinek higgyek a villanyautós párti cikkeknek, vagy az ellenvéleményen lévő kissé hitelesebb, kívül állóbb Fraunhofer intézetnek, Kiel-i ifW gazdaságkutató intézetnek, ADAC-nak?
    Az ifW számításai szerint az elektromos autózás károsanyag-kibocsátása mindaddig meghaladja a robbanómotorokét, amíg az energiamixben 20 százalék felett van a fosszilis energiahordozók aránya. Az Európai Bizottság prognózisa szerint a fosszilis energiahordozók aránya még 2050-ben is 40 százalék felett lesz. Hoppá! Pedig az EB elég hurráoptimista szokott lenni.

    Kissé aránytalan a benzines vs e-autó akksi hasonlatod, előbbiben két-három téglányi savas ólom akksi van, könnyen, olcsón, akár kisipari módszerekkel is 100%-ban újrahasznosítható, míg a másikban 2-3 m², 300-500kg!!!, máig problémásan és gazdaságtalanul azaz megoldatlan az újrahasznosítása. Még mindig a jövő technológiájától várjuk rá a megoldást. A másodlagos hasznosításával csak kihúzzuk a végét, mint a Tesla powerwall hálózatba kötésével. Amivel megint csak a világ technológiailag egyik legfejlettebb helyén próbálkoznak. Azt nem említi a cikk mi is az oka ennek a kényszermegoldásnak (ami a mennyiségeket nézve csak propaganda), a lekapcsolt atomerőművek és a rengeteg időjárásfüggők miatt leromlott energiabiztonság.