Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • repvez
  #1483
  igen mindig ugyan azt irom, mert következetes vagyok és mert még mindig nem értitek, hogy mit irok, ugyan ugy ahogy molni szokta tolni.
  Ti állandoan csak a jelent és a multtal hozakodtok, de semmit sem, hogy mi lenne a jóvó , és ehhez mit kellene megváltoztatni.

  Azt egy szóval sem mondtam, hogy az akksi mellé nem kell semmi, mert az aksi csak tárolja az energiát, tehát mellé kellenek a megujjulóbol a termelők is.

  Az amit most leirtál, hgy melyik országok hogy állnak az eléggé becsapos képet mutathat, mivel ,most csak az áttálás folyamata zajlik amit nem lehet ugy megcsinálni, hogy egyik nap még az egyiket használom a másik nap már az ujat.

  És ezt látod most, a németek leállitják az atomot és fejlesztik a megujulöt, de közbe ezt csak ugytudják megtenni, hogy a fossilis termelést növelik, de amikor majd elérnek egy olyan szintre, hogy elég lesz a megujulo és a megmaradt atom akkor elkézdik csökkenteni és megszűntetni a szenest meg a többit.

  franciélnál meg most az atom van tulsulyba de ök is fejlesztik a megujulót és csökkentik az atom termelést.

  Tehát a franciák már kb ott tartanak ahol majd a németek lesznek pár év mulva.
  Ebből is látszik, hogy mindegyik nemzet más más szinten van ahhoz, hogy teljesen át tudjanak majd állni a megujulokra.

  Csak az nem mindegy, hogy most melyik állam mibe és hogyan kezd ,mert azzal eléggé el tudja rontani az esélyét ha a rossz meoldást választja.

  Itthon ha a paks2-t megépitik akkor 50 évig kell használnunk, ami akkorra már elavult technologia lesz ha a fejlödés utemét nézzük.
  a franciák csak azért lesz uj atomjuk,m ert már 10 éve nekiálltak és már sok pénzuk benne van.
  De ök is kezdik bezárni a régi atomerümüveket és ahogy nő a megujuló aránya és öregednek el az atomok állitják majd le öket.

  És anynira olcso az atom, hogy 3.5 millio helyett 12nél tartanak és 10 év alatt még nincs kész. ugyan ez lesz nálunk is, és sose szabadulunk az orosz hiteltől .

  Viszont a megujjulöt meg kicsinyenként és olcsobban de sokkal gyorsabban lehet telepiteni, igy ha jön egy jóbb hatásfoku napelem szélturbina akksipack, akkor a bövitést már azokkal lehet megoldani és a régieket kiváltani folyamatába és nem kell 50 évet várni rá, mig leválthatjuk.

  Főleg ha az ITER bevális vagy más technologia jön, akkor inkább azokkal az uj techlologiákkal kellene mint az öreg atommal.

  DE elöször az kell, hogy a lakossági és a gyári megujjulok használatát jobban elterjeszteni és aksival párba, mert igy minden egyes watt amit megtermel magának az egyén és a gyár az nem terheli a központi termelést. ÉS a szabályzás már a háznál megtörténik, tehát csak az megy ki és be amire szügség van amit fel tud helyben használni az nem megy ki a föhálozatra.