Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • repvez
  #1481
  nem egészen, az akksik nem tudják kiváltani a fossilist mivel azok nem termelők, de el tudják tárolni a nappal és nyáron a plusz termelés igy ki tudják egyenliteni a kilengéseket amire itt sokan hivatkoznak a napelemmel szemben.

  a nap mellett ott van a szél a viz és a hőszivattyus megoldások is, nem csak egyféle megujjuló van ezek kombinálásával és az akksikkal meg persze a lakossági termeléssel el lehet érni, hogy egyre kisebb szerep jusson a fossilis erőmüveknek.

  Paks1et 2036környékéig akarják megtartani, addig van 15 év az alatt a 15 év alatt sokkal gyorsabb utemben lehetne a fosszilisakat kiváltani és az alatt az idő alatt lehet olyan uj fejlesztés technologia ami nélkülözhetővé teszi a paks2őt .

  Ha megépül paks2 az azt jelenti hogy 2080ig legalább uzemeltetni akarják, de még talán addigra sem sikerül kifizetni a kamatokkal egyutt, és azért addigra biztosan lesznek uj tisztább hatékonyabb termelők, de mi akkor is le leszunk maradva.

  Mert bármenynire is fejlesztik az atomot ha egyszer kész az nem tud rövig idő alatt megujjulni nagyobb kapacitást tudni. persze plussz pénzért épitzenek mellé még egy blokkot,

  Mig egy ilyen nap szél plusz akksis kombót akár egy uj gyár mellé is fel lehet huzni igy a központi rendszerbe minimálisan jelenik meg .
  ugyan igy ha a lakossági napelemeket is támogatnák, vagy elöirnák, hogy akksival egyutt lehessen telepiteni akkor a téli időben is ha csak 20%át termeli a nyárinak az aszt jelenti, hogy egy lakás 20% al kevesebb áramot vesz fel a központi rendszerből, nem igényelné olyan drasztikus bövitést az állam részéről.

  Ezért irtam, hogy a decentralizált elosztás hatékonyabb lenne, mint most a centralizált