Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • repvez
  #1479
  Csak pontosan ez jön le akkor amikor minden egyes olyan hirre ami azt mutatja, hogy fejlödik a napenergiás technologia folyamatos támadással reagáltok.

  DE ha meg ti is egyetértetek, hogy akár a mostani rendszer fenntartűsűval csak az arányok modositásával kell termelni akkor mi a baj a nappal ami már most is 25% os és nem látom, hogy télen és éjszaka az atomnak és a fosszilisnek 120%on kellene ilyenkor dolgozni, mert a nap nem termel semmit, mint ahogy ti reagáljátok ?
  Mert most 25% körül is ugyan ugy ellátja a feladatát a rendszer mindtha felfejlesztenék 40-50% körülre vagy többre. csak mig most egy fossilissel szabályoznak addig ez késöbb lehetne akksival is.

  Az meg miért is lenne baj, ha a rendszerben bekerüólnének az akkumlátorok ? most jelenleg 0% ot tudunk eltárolni , ha ezt az akksik révén csak 10%-ra meg lehetne oldani, már akkor is elörébb vagyunk mind a rendszer kiegyenlitésére és mind arra, hogy egy bizonyos időt adni a rendszernek a többi termelő felfuttatására.

  ÉS ha ti is azt irjátok, hogy atom+ uj technologiák akkor milyen uj technolugiára gondoltok, ami már nem kisérleti stádiumban van és mindenki által elérhető?
  A nap és az akksik mind lakossági mind ipari szinten elérhető technologia és pont elég ahhoz, hogy 10-15 év alatt kivezessék a fossilis termelést .
  Ez idő alatt meg rengeteget fejlödhet mind a nap és az akksi , vagy jöhet egy másik technologia.
  Ezért láűtom én feleslegesnek a Paks2-re elszorni rengeteget és 50 évre leragadni a technologiában ráadásul semmi elörelépés nem lenne a mostani mixben mivel csak a paks1et váltaná ki, tehát sem többletenergiát nem termelne és nem lehetne miatta megszuntetni a többit mert ugyan ugy csak a rendszer 40%át tudná termelni, késöbb meg ez az arány csökkenne, a növekedő szükséglet miatt, de mivel nem tud többet termelni igy az aránya csökkenni fog.
  ÉS 50 év alatt rengeteget fejlödik a világ