Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • PrasCo
  #1478
  "Már harmadjára": Akkor én a részemről bedobom másodjára, hogy amit te adsz a "szánkba" (atommal, nap és szél nélkül), azt rajtad kívül senki nem írta. Ennek alátámasztását ugyanott megtalálod, mint az annyira sokat követelt alternatívát, a nyilvános Nemzeti Energiastratégiában például. 2030-ra a megujjulók(sic!) részarányát 16-20%-ra lövik be atomtól gyakorlatilag függetlenül. Olvasható az is pl., hogy "amennyiben a nukleáris és szenes erőművi kapacitások nem elégségesek a zsinórterhelés kielégítésre, akkor a CCGT erőművek egy része alaperőművi üzemmódban működik", magyarul ha kirúgod az atom lábát, akkor sem nappal meg akku-konténerekkel tervezik megoldani a problémát, hanem beindítják a beépített gázturbina-kapacitást.
  "A legreálisabbnak tartott és ezért megvalósítandó célként kijelölt „Közös erőfeszítés” jövőképet az Atom-szén-zöld forgatókönyv jeleníti meg, amely elemei a következőek:
  •az atomenergia hosszútávú fenntartása az energiamixben,(!)
  •szén alapú energiatermelés szinten tartása, azért hogy a szakmai kultúra ne vesszen ki, és a hazai szénkészletek hasznosításának lehetősége megma-radjon. A jövőbeni nagyobb arányú felhasználás felté-tele a tiszta szén és CCs technológiák alkalmazása,
  •megújuló energia szempontjából az NCsT 2020 utáni lineáris meghosszabbítása azzal, hogy az NCsT teljesítésnek, a gazdaság teherbíró-ké-pességének, valamint a rendszerszabályozható-ság és a technológia fejlesztések függvényében a kitűzött arány növelésére kell törekedni."


  Tehát ismét: Úgy nagyjából a világon senki nem mondja azt, hogy a megújulók inheresen szarok, ahogy azt sem, hogy "csak atommal" kell menni, ez szalmabáb-érvelés. Azt mondják, hogy úgy kell kalkulálni velük, ahogy azt a hálózat elbírja. Ez a valóság.
  Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2021.07.09. 17:58:29