Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • PrasCo
    #1471
    "Viszont jövőre lehet, hogy politikai fordulat lesz, lemondjuk paks2-t és kiépíti az új vezetés a napelem+akksi telepeket." - Aztán ilyen apróságok még akkor is ottmaradnak az asztalon, hogy amennyiben az energiatárolásra a tehervagonnyi, nem éppen a legzöldebb akku a "válasz", akkor azok élettartama és töltési ciklusa milyen, mennyibe kerül a cseréjük, mi történik, amikor egy-kettő mondjuk spontán lángra lobban és viszi a komplett blokkot ("a Tesla a beszállítója"), mivel mitigálják a kieső forgó tömeg okozta hálózati stabilitásvesztést és az mennyibe kerül, satöbbi.

    Egyébként nem értem ezt a szalmabáb-érvelést, szerintem élő ember nem mondta, hogy "napelem = rósz"; amire itt sokan rámutattak, az az, hogy nem az itthoni zsinórterhelés kielégítésére valók. Az "akkor mi az alternatíva?"-ra pedig Németország megadta a választ. Atom. ...amit a franciáktól vásárolnak. Amit pedig nem, azt fosszilissal oldják meg. Ez nagyszerűen működik is.
    De tényleg, érdemes végignézni a villamos térképet, ami lentebb linkelve lett. Zöld "karbon-intenzitást" kizárólag kétféle ország ért el: akinek van vízenergiája, és aki atomoz.