Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • repvez
  #1467
  csak egy kis adalék
  Szóval függetlenül a leállástol a legnagyobb igény esetén pont hogy csokkenteni kell a termelést, mert felmelegedik a hütöközeg.
  És ez gondolom egyáltalán nem gond, sőt az sem gond, hogy a dunát 30 fokra melegiti fel, biztos , hogy az környezet kimélő a halaknak és a folyó élővilágának.
  A napelem meg pont az ilyen helyzetekben tudna mégjobban termelni, ahogy a prognózis jósolja, egyre többször fog elöfordulni az extrém meleg, ami az atomnak nem kedvez szemben a napenergiának.
  És érdekes modon a cikkben szereplö grafikon nem azt mutatja, hogy a nap miatt a cucoknál le kellene szabályozni az atomot vagy mást, hanem még ellenkezőleg a fossilis erümövet is megemelték és nem a környezetkimélöbb atommal potolták.

  [IMG]http://enfo.agt.bme.hu/drupal/sites/default/files/k%C3%B6z%C3%A9pmagyar%20n%C3%A9ps%C5%B1r%C5%B1s%C3%A9g_1.jpg [/IMG]
  A fenti képhez csak , hogy legyen összehasonlitás, hogy megyénként hány lakosnak kellene áram. a fenti cikkben 100mw orás akupakkort 200ezer ember számára 4 oráig lenne elég ami az elözö posztomba 400millio dollár vagyis 37 mild ft-ra jönne ki, ez ha 200mw os pakkokat tesznek le minden megyébe akkor az elég lenne , és a fenti összeggel számolva 1500mild ft-ba kerülne. még mindig maradna 3000mld ft , hogy fejleszzék a termelést .
  És ha ilyen decentralizált modon lennének összekapcsolva lennének olyan megyék aki nem használná fel a teljes energiát az át tudná cssoportositani ahol hiány lenne.

  Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.07.06. 17:45:57