Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • repvez
  #1464
  szeretem amikor valaki állit valamit akkor a másik tábor csak az ellenkezőjét tudja mondani vagy belekötnek az álkitásba, főleg ha esetleg találnak is benne valami hibát, de saját gondolatuk állitásuk alternativ verziót nem tudnak felmutatni, hogy mi lenne a jobb az ö szerintük fenntartható verzio.
  Hogy képzelnétek el, fosszilis és megujjuló nélkül ellátni az energia igényt atommal ?

  Paks2 4500 milliárd ft és 14 éve tervezik és még egy kapavágást se tettek és lesz belöle 2000mw energia, ami mire elkészül a paks 1et le fogják állitani, tehát nem lesz elegendő energia .
  Az elözö posztomban irták É
  36 milliárd forintból épült, 100 megawatt naperőmü, ami 5% ot jelent a termelésben. Tehát Paks 2 egyenlö mértékü termeléséhez még mindig a negyedéből kijön

  Ez az akku pakk 400 millio dollár, ami 120 milliárd ft. 160milliárd ft volt, a puskás stadion, meg még mellette vagy 10 másik stadion, ami ráadásul nem is állami tulajdon tehát magán cégeknek fizettek ki ennyit annak a pár 100 szurkoló miatt, de a napelem és az akkupakk ha ugyan ennyit forditottak volna rá, az minden lakos hasznára vált volna.

  A nap és már megujulökat lényegesen gyorsabban lehet épiteni büviteni mint egy atomot, nem kellenek hozzá speciális engedélyek .
  Nem anynira sérülékeny a stuktura mint egy atomnál, ha valami üzemzavar van egy blokban akkor az egész block 500mw kiseik a termelésből, mig egy megujulönál, ugy lehet leválasztani, hogy lényegében nem okoz üzemzavart a szérül rész karbantartása .

  Ugy lehet bőviteni akár megawattonként a rendszert, ahogy az igények és a ráforditható költségek engedik, nem kell eladósitani az országot 50 évre , hitelből és nem ragad le az ország 50 évig egyféle technologiánál, ami addigra már lényegesen elavult lesz esetleg felesleges is, de még mindig fizetni kell a hitelt érte.

  Ugyhogy várom az ötleteket a másik oldalról is, hogy szuerintük mi a megoldás ? nem a belekötés érdekel, egy valós elképzelés , hogy megtudjam mi a msáik oldal érve a megujjulökkal szemben .