Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • repvez
  #1436
  nem hisztizek, azt te csinálod, mert a kérdéseidre kapsz választ és az nem tetszik neked ezért uj kifogást keresel, csak, hogy belekoss.
  " Hol írtam , hogy nem lehet megcsinálni?"
  mondjuk itt elég erősen utaltál rá:

  "Meg azért azt megnézném, mikor egy lakótelep egyszerre kezd több száz kocsit tölteni, milyen jó lesz az a trafóknak."
  Erre linkeltem az autostöltöt, hogy a trafo köszöni szépen jol van.
  Ezután mivel nem tudtál ebbe belekötni, behoztad, hogy te nem is azt mondtad, hogy nem lehet megcsinálni, hanem , hogy mennyibe kerül.
  Holott nem ez volt a kezdő kérdés és ezért nem is arra kaptál választ.

  És azt sem mondtam, sehol, hogy mindenhol ugyan ugy ugyan az a rendszer fog müködni, egy családiházas környezetben a saját tetőre tett napelemmel esetleg akumlátor kiegészitéssel, meg lehet oldani, egy lakótelepi résznél már nem ez a megoldás lesz hanem egy központi áramtermelötöl kapott.
  Ugyan ugy mint most is. egy családiházban egyedileg kötik be a gázt és a kazánt. egy társasháznál meg egy központi van vagy távhővel még messzebbről.
  Nem lenne ez másképp a napenergiával sem.
  És ugyan ez a helyzet a töltéssel is. ott is családiháznál megoldható a saját töltö a saját garázsban, egy lakótelepnél más megoldás kell . mint ahogy most sincs mindenkinek saját garázsa saját beálloja igy miért várod el , hogy majd a napelemek végett majd lesz?
  Teljesen más felfogás kell hozzá és életvitel a kettöhöz már most is.

  És itt akkor válaszolnák Gosub-nak is egyben.
  Az, hogy a városban mindig látsz autot az nem azt jelentii, hogy ugyan azok a kocsik köröznek és nincs köztük rengetek ami miután megérkezett a munkahelyére 8 oráig meg sem mozdul. meg annak amit látsz az utakon kocsit annak hány %-a kell hogy töltsön és még annak is csak elenyésző része kell , hogy egy időben .
  Ha feltöltötted a kocsid akkor legalább 5 napig nem kell töltened, tehát lényegtelen , hogy menyni kocsi van az utakoon abban az idöben számodra, amikor meg mész nagybevásárolni akkor azalatt a tesco spar vagy kitudja melyiknél már most is fel töltöd a kocsid és jo vagy megint 5 napig, ha mész a hétvégén kirándulni akkor hazafelé a családdal megáltok valahol kajálni akkor megint feltötöd a kocsit és jo vagy megint 5 napig meloba járni.
  Ha meg azt mondon, hogy te napi 200km-t ingázol és naponta tolteni kell, akkor is van anyni időd valahol mig feltöltöd, vagy ha nincs akkor rossz kocsit választottál nem az igényeidnek megfelelöt, de ez már nem a kocsi hibája, ha egy kispolskit veszel mikor tudod, hogy sokat kell pakolni a kocsiba.
  És még most hogy kevés a töltöpont se látok sehol sem sorokat a töltöpontokon, ellenben a sima kutaknál.

  Szoval röviden, egy családi háznál megoldott, hogy háznál töltsd naponta is akár, mig egy lakótelepnél ez a napi rutin része, hogy mielött leparkolsz valami közel iutcába azelött feltöltöd egy plázánál vagy valahol..
  enyni a történet.