Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • gosub
  #1430
  "az az 1/4 elég optimista reklámszöveg"
  Mármint 30 napelempark, 16.000 kWp elszórtan, TÉNY ADATOK csak reklámszöveg?
  Ennyire kérlek ne alázd meg magad. Itt már én szégyellem magam helyetted is.
  Felnőtt műszaki beállítottságú férfi ennyire nem pongyola.


  Mert amikor a reklám úgy akarja akkor hosszútávú átlagokat reklámoz amikor meg azt kívánja rövid csúcsteljesítmény kerül bele. Előbbire vonatkozik a tél, utóbbira egy kiválasztott év áprilisa, májusa. Ezeket tolják az ember arcába és ekkor nagyon jól hangzik a házi akkus tárolás. Csak hát ahogy írtam a felhők nem mindig tartják be a téli 1/4-es napelem szabályt és beülnek hetekre a napelem fölé IS.

  Mindenki más reggel gyerekeket ledobja ahol kell, BEMEGY a munkahelyére, ott leteszi a kocsit, délben esetleg kiugrik kajálni oda-vissza, majd délután gyerekbegyűjtés és spuri haza.
  Ugye Te nem autózol?! Hűha, én járok a városban, meg az aglomerációban és nem a rengeteg TAXItól van a dugó, hanem az elképesztően sok autótól. Ami NEM taxi. Reggel 7 után óriási a forgalom ami 8-9 után egy kicsit csökken, de még mindig rengeteg, majd 2 után kezdődik a fokozatos sűrűsödés egészen 6-7 ig, mert most vírushelyzet van. Amúgy meg nem egyszer 8-kor is araszolok a belvárosban... Ha kicsit is végig gondolod elképesztően sok töltőt kéne kiépíteni amire max a külső kerületekből, vagy azon kívülről lehetne napelemről működtetni. A nagykörúttól vagy inkább a X. kerület átmérőjében esélytelen vállalkozás lenne napelemről számottevő mennyiséget kiépíteni. Az önkormányzatok tuti nem akarnának lemondani éppen parlagon lévő, de jó pénzért értékesíthető területekről, ezeket ki kéne fizetni majd az áramdíj formájában visszaszedni. Óriási telek költségek, emellett a vezeték hálózat szintén némi újratervezésre és kiépítésre szorulna. A budai oldal meg arany árban van.


  ""Azok a 25év garis inverterek nem az 1000€ kategória... "
  Hálózatra termelő szolgáltató által engedélyezett invertert (min 5kW) nem sokat találsz ilyen árkategóriában.
  Mondjuk inkább egyet se"

  Itt kezdődnek az anyagi problémák, hogy amivel itt dobálóznak, 25év gari, meg majd odarakok egy Powerwall akksit és már csak termelek az nem olcsó mulatság.