Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • repvez
  #1419
  látom sikerült megint a lényeget leszürni belöle, és a problémára koncentrálni.
  Meg, hogy csak egy dologra lehett valamit használni és mindenhova egyszerre.

  Tehát ha egy cég feltesz napelemet, az nem csak azért, hogy a melós töltse a kocsiját és sporoljon a 9ft/kmes dijat. de ha már ott a napelem akkor a cég villanya és esetleg egyéb rendszere is mehet róla, sőt még akár támogatást is kaphat ha feltesz . és nyáron amikor tultermelése van és csak elmenne a semmibe a felesleg , akkor miért ne engedé meg ,hogy a melós töltse a kocsiját és igy jobb kihasználtsűga lenne a rendszernek.

  A normális nagy átlag az 8-16ig a gyárban vagy az irodába kuksol , ilyenkor hol akarod használni a kocsit? nem lehet ilyenkor is hasznosan tölteni? vagy most a benzines diesel kocsiddal is mész egész nap mikor melozol az irodába? azért nem kell ilyen eröltetetten ellenezni és kifogást keresni.

  látom itt is sikerült kiforgatni a szavaimat, hol irtam , nográdi kisvárosrol? megyeszékhelyeket irtam és olyanokat ahova volt 100mild ft stadionra. ha ezeket összeadod akkor már ott is vagyunk a paksi blokk teljesiményénél akksiban , amit megint másra lehet felhasználni más hol ,

  kezetfoghatsz molnibalageval, neki is ez volt a fixa ideálja, hogy a lakotelepekre 100 kocsi töltéssel példálozott állandoan.
  Csak egy kérdés.Meg van oldava, most hogy minden lakonak saját garázsa beálloja legyen ? ha lesz, akkor ki fognak épiteni egy olyan töltőrendszert ami birja.
  És nem értem még mindig mi a nagy gond azzal a lakoházakkal, napkozben mikor mindent használsz akkor sem omlik össze a rendszer, miért omlana össze akkor akmikor mindenki alszik és csak a hütő meg a telefontoltö megy akkor nem bir el a rendszer egy kocsit is még ami helyettesiti a nappali terhelést? és igy ponnt egyensulyba lesz a nappali és az esti fogyasztás?
  Nappal meg ha már olyan a lakoház akkor megint ott a napelem többlet .

  és ennyit erről , hogy mi van ha sok kocsit akar tölteni valaki

  gonolom itt is azzal számoltak a tervezők, hogy ugyse fog egyszerre mindenki tölteni ,mert a trafo nem birná. ja vagy mégse?

  Ezért mondom, hogy nem lehet ugy kijelenteni valamit, hogy nem nézed meg a hatásait és , hogy mi mindent von maga után és milyen változások kellenek hozzá.
  ha nem akarsz változtatni és fejelszteni akkor persze, hogy minden csak probléma.