Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • repvez
  #1417
  nem tudok mindenre számot mndani és csak érdeklödés szinten nézegetem a témát. de volt valahol egy cikk, most nem találom, hogy ha egyik naprol a máskra a 4 millio autobol 1 millio elektromos lenne akkor mi történne. És az jott ki hogy semmi , söt még jöt is tenne.
  Az ott levezettek alapján mivel éjszaka kevés felhasználás van igy le kell szabályozni az erőmöveket.igy ha ilyenkor teszed rá a villanykocsit akkor pont nem omlik össze a rendszer hanem stabilan ugyan azt a terhelést kapja mint nappal. nem kell leszabályozni.

  Nyáron meg ha van napelem akkor az anappal tultermel, igy nappal érdemes tölteni a kocsit, hogy felhasználjuk a felesleget.
  És a cégeknél is ha ugy gondolkodnának akkor napelemeket feltesznek a gyárak tetejére és akkor lehet kiépiteni töltöket is a munkásoknak , hogy nappal melo alatt tudják tölteni a kocsit, igy otthon már csak a hazautat kell beletölteni vagy még azt sem, mert másnapig kitart amikor meg ujra tudod fulra tölteni a meloban. a cégeknek is megérné, mert most is fizetnek benzinkoltséget a munkásoknak akkor miért ne lehetne abbol a pénzbol töltöt feltenni a gyárba.

  Szóval amikor arrol van szo, hogy menyire nem lehet valamit megoldani az csak azért van mert nem akar senki , hogy változás legyen, igen változás nélkül, nem fog müködni, ha nem másmilyen felfogásban gondolkodsz az elektromos kocsira is akkor nem fog müködni.
  Ott nyáron nappal télen éjszaka kell tölteni és nem akkor mikor ugy gondolom.

  És a teljes hálozatnál se mondta senki, hogy egyik naprol a másikra csak tisztán napelemmel kiváltható lesz minden. de minden egyes napelemmel megtermelt energia csökkenti a hagyományos erőmű kiahsználását.
  Mert ha télen csak 10%ot termel nekem a panelom akkor is csak 90%ot kell a hálozatrol vennem és nem 100%ot mint nélküle.
  Nyáron meg termelek mondjuk 130%ot az azt jelenti , hogy az erömünek még kevesebb áramot kell elöállitani.

  nagy vonalakban , mondjuk ugy, hogy télen a teljes hálozat 10%át ha a napelem adná, az mondjuk a 2 legszennyezőbb erőmü bezárását eredményezné, nyáron meg mondjuk elég lenne a paks a napelem mellett, akkor ez nem lenne környezetbarátabb mint most ha nincs semmi ?

  És az akksikra visszatérve, ami Ausztráliába csináltak 50mw os akksi telepet 66 millio dollár vagyis 20 milliárd forint. ha csak a matekot nézzük mennyi stadion épült mostanában? kb minden megyeszékhelyen 100milliérd értékben. 50mw meg sztem egy Szombathely, Debrecen fehérvár stb.. méretű városnak elég. és akkor lehet rajta vitatkozni, hogy melyik hasznosabb a közösségnek egy kihasználatlan milliokbol fentartható stadion, vagy egy minden lakos által használható telep építésé. és ugyan ezen elgondolás alapján kisebb telepeket kisebb önkormányzatok is letehetnek a településre