Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • gosub
  #1415
  Az utóbbi években hazai rekordok is voltak, aszem 2016-17-ben 40 napig nem volt közvetlen napsütés a Kárpátmedencében, beült a köd és szmog, a 20-30 nap általánosan előfordul. November, december, január, február 60-70%-os az átlagos felhőborítottság, az az 1/4 elég optimista reklámszöveg.

  Az utóbbi hónapokban lehettél tanúja, hogy 1-2 hétig tartó felhőtakarót, 1-2 hétig vagy csak pár napig tartó verőfény követte, nagyon jól lehetett követni ezt az energiatermelési térképen.

  Magyarországon közel 4millió! autó van forgalomban, ebből 20ezer csak az elektromos, kb 10 év alatt jutottunk el idáig, pedig igazán sok és nagy kedvezményben részesülnek. Tehát még oltári messze van a tömeges e-autózás. Maga az autózási szokások eléggé mások mint ami a napelemes prospektusokban vannak. Nappal az autósok autóznak, csak egy részét teszi ki a napközben munkahelyen várakozók. Hozzá tenném, hogy a melóhelyeken is temérdek töltőt és lehetőleg napelemt kellene felhúzni. De alapvetően mozgó, energiát fogyasztó autók napközben vannak amit éjjel szeretnének töltögetni.
  Azok a 25év garis inverterek nem az 1000€ kategória...