Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • repvez
    Szüli
    #1378
    Akkor én is had irjam le , mert látom neked sem jött át.
    A nyári hütés az villanyról megy többnyire a légkondi által.
    A téli fütés ,meg gázrol forro vizes radiátorokkal, amihez max a gázkazánra kapcsolt vizforgató szivattyu fogyaszt átrramot. kb 50wot.
    tehát a nyári hutés egy átlagos háznál joval többet fogyast mint a téli fütés áramugyileg. nálad lehet nem ,mert neked villanyrol megy a fütés ezekszerint.

    A vizes témád is sántit, mert mint mondtam, hogy lényegében nincs különbség a nyári és a téli viz höfok között, mivel a földbe vitt vezeték kb +5 fokos minden esetben, igy télen is enynirol kell felföteni meg nyáron is.
    ha az lenne amit te mondanál, akkor télen sose lenne vized,mert elfagy a csőben, mig nyáron meg nem is kellene hozzányúlnod, mert 40 fok jönne ki a csapbol direkten és inkább hűtened kellene, hogy ne égesd meg magad.

    ÉS igen ezért mondtam, ha a magán lakások a felelösek a villanyhasználat többletért, akkor miért vannak annyira ellene, hogy lehetősége legyen a lakásoknak kiépiteni a saját napelemes hálozatát?
    Ha egy 4-5kw os rendszert mindenki fel tudna szerelni még akkor is ha ezt sehova nem tudná felnyomni a rendszerbe és nem fizetnének érte.
    Akkor is ha a téli gyenge honapokban csak 10 %át tudja ebbol a részbol kihasználni , az pont 10%al több segitség a teljes hálozatnak és ennyivel kevesebb áramot kell termelni és nem fut ki télen sem a csucsra a terhelés.

    Nyáron meg mindenki elvan szinte 0 központi áramfelvétel nélkül a saját kis léakására. vagy legalább megtermeli a légkondihoz az áramot igy ekkor is elkerülik a többlet terhelést a hálozatra.

    Ez egy win-win lenne mindenki számára, ha nem büntetnek hanem esélyt adnának rá ,hogy mindenki ki tudja épitetni ha akarja.