Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • Xsillione #1377
    Látom, még mindig nem ment át, akkor segítek egy konkrét saját esettel, 1 kw hűtés akad a lakásban nyárra, ami megy két hetett, 4 kw fűtés van, aminek egy részét már december ota használja akinek kell, ésa február nagyrészéban az egész ment (amennyit kell, nem a 4 kw folyamatosan értelemszerűen), és majd valamikor márciusban fog ez leállni teljsen, amikor jön a kellemes idő. Szerinted melyik fogyasztott többet, az 1 kw ami két hétig volt bekapcsolva, vagy a 4 kw ami lassan három hónapja?

    Amikor otthon vagy, akkor nem a lámpa adja a fogyasztást, egy 100s izzó ha három órát használod, az 300 wh (és vélhetően felesleges volt ennyi, ráadásul a fő trükk ezzel, hogyha ennyiuvel többet toltad télen az izzót, akkor az 370wh hőt termelt neked mint felesleg, ami viszont a fütésben nem kellett, azaz a lakás/ház egészében nem volt veszteség, csak a világítás szempontjából), hanem minden más, ha egy teát megfőztél, az 1,5 kw, ugyan csak 5 percre.

    Most a vizes témáz hagyjuk is, láthatóan nem érted, ha 60 fokos vizet szeretnéd a kinti 40-hez képest az olcsóbb, mint a kinti -20-hoz. Igen, most viszonylag baráti tél volt (ahogy a nyár is enyhe volt, nem pusztultunk meg a melegben annyira.) Ám azon nem változtat, hogy a nyári eltérés sokkal kisebb, 20 fokot szeretnénk, nyáron max 40 fok van, azaz 20 fok eltérés a legtöbb, míg most az ehnyhe tél volt 0 környékén, azaz a 20 fok eltérés itt a minimum, ha ez nem megy át, akkor tényleg mindegy.

    "Tehát nem a magán lakások nyomják fel a villany használatot."

    Nos, akkor megtaláltad az energetika problémáját, eddig mindenki így tudta, és ezzel számolt, innen már tudjuk, hogy helytelen volt az évtizedes tapasztalat, és azonnal le lehet állítani az összes szén meg olajerőművet, hiszen nincs rájuk igény.