Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • repvez
    #1372
    Azért érdekelne, hogy a fütés az miként dobja meg ennyire a villyanyt.
    Az amit irtál, hogy a kaját vizet melegitjuk télen nem hiszem, hogy sokba változna a nyárihoz képest, akkor is ugyan ugy kell kaját csinálni .
    Az egyetlen ami többletként bejön az a fütés, de ma nem a villanyradiátorok és a infrapanelek az elterjedtek, hanem a gázkazánok és a gázkonvektorok igy azoknak nincs vagy minimális a villany vonzata. többnyire a vizszivattyu, de az minimális ahhoz amennyit a kázkazán fütöértékben beletesz az egész lakásba.
    Az viszont furcsa, hogy a hagyományos 100w-os izzo helyett a 7 vagy kevesebb w teljesitményü ledekkel nincs észrevehető villany használat csökkenés.

    egy átlag lakásban régen ha minden szobába volt egy izzó, akkor az 500w ha 5 helységbe 5 izzoval számolunk, most ugyan ez egy 7wos leddel, 49w, tehát közel 90%os sporolás. a szennyezést most ne vegyuk ide az, nem az áramfogyasztáshoz kapcsolodik.

    Az meg megint furcsa, hogy hogy jött ki ,hogy a 3,5kwos légkondi kevesebbet fogyaszt mint a 6-800wos villanyradiátor?
    Meg manapság már aki vesz légkondit az általában inverterest vesz és fütö hutö funkcios is, igy nem csak nyáron hanem télen is megy.
    De ha csak hütésre is használja, akkor több ember használ nyáron 3,5kw os vagy nagyobb légkondit mint télen olyan futést aminek elektromos vonzata van.
    Tehát megint ott vagyunk, hogy a nyári honapokban a légkondi miatt nagyobbnak kellene lennie a fogyasztásnak. meg nyáron több minden van nyitva tovább mint télen .