Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • repvez
    #1323
    ez mind igaz amit leirtatok és, hogy nem jön ki a matek, ha csak egy dolgot kiemeltek az egész rendszerből és azzal számoltok, hogy azzal kell kiváltani az egészet.
    De ezt egy komplex ökörendszerben kéne megterveznie a nagyoknak és olyan szabályokat hozni, hogy ez megvalósulhasson és a polgárok érdeke is ez legyen .

    Tehát ha csak a napelemre és az aksira koncentrálva nézzükl akkor nem fog müködni a rendszer, de ha belevesszük a szél a viz erőmüvez a höszivattyukat, ami ugyan ugy rádolgozhatnak az akksikra és a hálozatba betáplálhatnak akkor más a helyzet. ezekkel egybevéve kisebb az esély, hogy mindegyik egyszerre essen ki a termelésből, illetve az import országokkal összekötve.
    Fóleg ha a lakásépitéseknél ,hoznának olyan szabályokat, hogy minimális energiás házakat lehet csak épiteni, mármint szigetelés szempontből.
    Mert egy normális ilyen háznál nyáron nem kell légkondit használni és télen se nagyon kell extra fütés..
    A napelemeket és a vattery pakkokat meg nem centralizálva, hanem szétszórva az igényeknek megfelelöen.
    Ha a házakon minimum űtlagba önnellátás szintü megujjulóből származó energia termelő rendszert tennének akkor ezeknek sem kell olyan hatalmas méretüeknek lennie.

    ÉS a legfontosabb tényező az idő, ezeknek nem holnapra kell egyszerre megvalósulni, de ha a folyamtot minél elöbb elkezdik annál hamarabb lehet eredménye.
    De ehhez az kell, hogy legyen egy konkrét terv amit függetlenül a kormányoktol végik lehet vinni.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.10.13. 20:58:26