Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • Bucser
    #121
    "2 millás összegre leköltetlenül a kamat amit kapok az kb. 10k forint / hó. Tehát a rendszer egy mezei bankszámla kamatát nem termelné ki, nemhogy úgy, hogy mondjuk hitelt veszel fel arra, hogy megépítsd. No comment..."

    A 2 millas osszegedre az eves kamat akkor 6%. Bar azert erdekelne hol kapsz ilyen kurva jo kamatot egy lekotetlen osszegre folyoszamlan...

    Ki beszelt hitelrol?

    Kamatadot mennyit is fizetsz? Az emlitett 1.6 millara ez az osszeg evi 96000 forint. Azaz havi 8 ezer. Minusz kamatado ugye:)

    "Azt mát csak halkan mondom, hogy van olyan befektetés, ami 10% feletti hozamot is képes hozni, de nem ez az általános. Éppen most volt egy rövid lejáratúm, amit 12% táján hozott. "

    Az a befektetes a kamatvagasi szezon elott keszult joval gondolom:) vegyuk ugy hogy kihalt allatfaj:)

    "Ezen felül mi van, ha elköltözöl...?"

    Az ara beleepul az ingatlanba.. gondolom nem berlemenyre szereled fel... Ezzel a begyopesedett elgondolassal a csatornazas a meleg es hidegviz is felesleges a hazba, mert mi lesz vele ha elkoltozol?:)

    A napenergia szamodra hobbi, masoknak befektetes, megint masoknak pedig tudatos valasztas. Az lenyegtelen, hogy noveli az ingatlan erteket?

    Mellesleg a napkollektor is napenergia:) Es ha igy halad ma mar minimum nullszaldoval megoldod a photovoltaikust, csak penz kell hozza ami normalis visszataplalasi atveteli arakkal siman meglenne hitelbol is megterulve.