Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • repvez
  #1183
  csak elárulok egy titkot, azok akik 30+ éve ott dolgoznak , az a mai világban nem erény hanem hátrány, föleg ha erőmüvekben dolgoznak.
  Gondolom a 70-80as évek beli erőmüben még mindig tárcsás kapcsolok és dos programokat használnak, mert a rendszer nem teszi lehetővé a fejlesztést.
  És ezek az öreg szakik a multba ragadtak ahogy te is, ami látszik is a hosszászólásaidbol, hogy folyamatosan azzal, jössz hogy jelenleg és a mostani griddel nem lehet megoldani.
  És megkeresed a neten azt a cikket ami pont egy problémára vetit rá, mintha egy 10000 lakásból állo városban megkeresnéd azt az egyet ahol elbaszták a bekötést vagy alul tervezték a hálozatát és azt kivetitenéd az összes lakásra , hogy a fő hálozat a rossz mert annál agy egynéll levágjja a biztositékot.
  ÉS amikor példákat hozol akkor sose valami a téma szakértője által felvázolt dolgokkal jössz hanem mert te mérnök vagy. És nem mellesleg polihisztor, mert nincs az inteterneten olyan topic forum ahol ne lennél jelen és ne tudnál mindent jobban mint mások.
  Ego az van de alázat az nincs, kompromisszum készség nem is volt.
  A mai világban már bocs de egy diploma se ér semmit , amikor kb az emberek 60%ának van mert kell és kész, nem azért mert annyira jó.

  Pontosan azért látod igy mert fejlödésre képtelenek, mert a jól bevált dolgokon ne változtassunk,mert még a végén valami történik.

  Ezekre a jó példa amikor a szülök nagyszülök , folyamatosan csak azt hajtogatták a gyerekekre meg az unokára, hogy nem csinál semmit csak folyamatosan a számitogép elött ül és játszik, aztán mikor valamiért rákényszerül hogy a gép elé üljön és megmutatják neki, hogy van élet a blikk és a napló ujságok határain tul is, akkor meg egész nap a YT-ot nézik es rácsodálkozik, hogy hát itt mindent megmutatnak, hogy hogyan kell megjavitani a motort vagy két perc alatt megtudni, hogy milyen kártevő okozza a problémát és mi a vegyszer ellen.