Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • gosub
    #1160
    Beleugatok, mert nem értek hozzá , ez a megoldás szerintem az emberek többségének így kis hazánkban nem megoldás. Elég jól kiépített áramhálózat van, nagyon ritka lehet az áramtól elzárt település, vagy tanya, nyaraló. Tesla PowerWall 15kWh/nap kompletten 7500 font, az 3,8M forint. Ha amerikában Joe okosba 1,6M forintért meg tudja venni az engem nem segít ki. Ehhez még jön egy halom napelem, fityfene... legalább 2M forint. Aztán kérdés, hogy elég e egyetlen Tesla PowerWall, valamint fel tudom e egyáltalán tölteni ezzel, amikor épp nem ideális a napsütés, ami nálunk az év kb 75%-a. Vagyis még több napelem szükséges és lehet, hogy még egy Tesla PowerWall...
    90%-os töltést ajánlanak és gondolom nem ajánlott 0-ra meríteni, vagyis már csak 80%-t érdemes használni. Papíron legalább 6M forintnál tartunk. Ebből elképesztően sok villanyt tudok venni a kertes házamnál.
    Az elmű adatai szerint egy családi ház 8.333ft/hó villanyt vásárol átlagban, a 6.000.000 forint 60 évre fedezné a villanyom! Becslésem szerint a Tesla PowerWall és a napelemek, inverterek az egész hobeleblanc nem fog hibátlanul működni 60 éven keresztül, gondolom időnként elromlik ez-az. Azt is csak becsülöm, hogy ez messze meg fogja haladni az inflációt és az áram árának emelését, ha meg tönkre megy 10-20 év múlva ebben a rendszerben valami... Ha 40 évesen vágok neki akkor olyan 100 éves korom körül örülhetek nem csak a hosszú életnek, hanem a végül egálba került akkus villanyomnak. Nem túl kecsegtető ajánlat.