Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • molnibalage83
    #1154
    Szeretem amikor kiforgatják a szavaimat és hülyének probálnak beállitani.
    Ja nem..


    Pedig a kommented 100%-ban azt támasztja alá. Hogy nem érted az egészet. Nem hülye vagy, inkább csak tudatlan. Ez nem baj. A baj az, ahogy amikor megmondják, hogy hol és miért téveszd és tolod csak tovább az már nem tudatlanság. Az ostobaság.

    Arra probáltam volna rámutatni, hogy az agyonhypolt atomerőmüvek se jobbak a szélerőmüveknél , mindegyik ugyan azt a generátort hajtja meg.És bár a generátor jó hatásfoku, de a kiinduló energiának csak a 30% a körül ér oda amit átalakithat.
    Csak mig a szélerümünél minden kis nüansznyi hibát felsorolnak addig az atomnál meg ahogy Molni is teszi, figyelmen kivül hagyja.


    Édes istenem, tehát akkor egy Trabant, egy Merci és F1 kocsi mind ugynaz, mert mindnek kereke van? Sőt, mindnek négy darab?
    És akkor elvárod, hogy marhaságaiddal ne csesződjön fel a mérnök?
    Az, hogy egy technológia mit tud, az a paraméterei írják le.
    Azzal tisztában vagy, hogy a szélerőművek átlag hatásfoka mennyi? Ja, úgy látom azzal sem...

    Az atomerőmű olcsón állít erő tisztán stabil áramot.
    A naperőmű és szélerőmű drágán, szabályozhatatlan intermittenst.

    Ezen mit olyan nehéz megérteni...?

    Ugyan ugy az akumlátorokat is, mert RÉGEN se használtak akumlátorokat , de a közeljövöben ezzel ki lehet simitani a napáram és a szél okozta kiugrásokat és szüneteket vagy csak egyszerüen nem lesz szügség a központi éáramra egy családi ház esetben, mert aksirol áthidalható lesz az éjszaka .

    Nem. Soha nem tárolt grid szinten senki áramot. És nem lehet kisimítani. Amikor a gridből 4 óra alatt 6-25GW kapacitás tűnik el, akkor mutass már te 25 GWh akkukapacitást.

    Mondom, te olyan szinten fogalmatlan vagy, hogy nekem fáj.
    De tolod továbbra is a mártíromságot. Nem tilos egyetemre járni vagy az Internet korában csak online kurzuson tanulni...