Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • molnibalage83
    #1153
    2. más technologia, szoval máshogy hasad az urán és melegiti a vizet gőzzé ?
    Ameddig ezen a szinten kommentelsz addig célszerűbb lennem, ha ignorlnád a témát és nem csesznéd fel az agyamat...

    3. látom nem érted ,hogy nem azzal van a bajom ahogy elöállitják hanem azzal amivel, Teljesen jó akár a tükrös a gázos vagy a szenes tüzelés is, arra hogy elöállitsák a gözt, csak a szenes és más energiaforrások környezet szennyezők ezért ezek nem támogatottak hosszutávon.
    És mégha a gözt is használják és a generátor közel 100%os hatásfoku, a futő anyag nem 100%ban addja át az energiáját a viznek, hogy gőzé váljon a gőz nem 100%os hatásfokkal fogja a turbinát megforgatni akor a teljes erőmü hatásfoka nem esz közel 100%os még 80% se.
    Az atom hasadásakor meg több energia szabadul fel mint amenynit a viz gözzé alakitássára fel használnak .

    Édes istenem, te miden nap a butaság új szintjét tárod fel nekem...

    Akkor utáld a napenergia összes formáját, mert az sem 100% hatásfokú. Ja, hogy nálad csak a csúnya gonosz atomnál baj a hatásfok? A geotermikus sokszor 10% alatti hatásfoka az nem?

    Az atomenergiában az a durva, hogy a mostani erőművek alacsony gőznyomása és alapvetően alacsony hatásfoka mellett is olcsó az áram. Ez benne a jó. A LFTR reaktorok meg tudnak majd 600 fokos gőzciklust is. Annak a hatásfoka az egekben lesz. Itt is is teljesen bármiféle alap nélküli elv miatt írsz baromságot. Senkit nem érdekel, hogy 35% hatásfokú csak egy PWR erőmű, ha a fűtőelem tiszta és olcsó és másféle externáliája is pöttöm.

    4. Szoval azt mondod, hogy a generátorok elérték a fejletségük csücsát? ha ez igy van akkor biztos nem lehet már javitani azon , hogy kisebb forgással vagy kisebb méretben kisebb teljesitmény befektetéssel lehessen kinyerni belöle nagyobb elektromos áramot?
    DE ha igazad is lenne, amikor valaminek elérnek a fejleszthetőségének a határához, akkor ott általában megjelenik egy uj metődus amivel még hatékonyabb eredményt lehet elérni.

    Igen. Ma kb. a generátorok mérete határozza meg a hatásfokot. Nem viccből nő a blokkok mérete, mert az a 0,1% hatásfok javulás is egy több száz MW-os gépnél azért jó pár MW. De magát a hatásfokot fentebb tolni nemigen lehet.

    Az utolsó mondatod szokásos ökobarom hülyeség. Tényleg ennyire 0 vagy műszaki tudományokból? Csak azért, mert valaminek a fejleszthetőségének végére értél nem jelent azt, hogy van helyette más. Ez a teljesen gyök zöldbarmok "gondolkodása"...

    Mint már sok más topicban én kérek elnézést hogy egy professor polihisztorral le merek állni beszélgetni és el merem mondani, hogy attól, hogy elfogadom az atomosok érveit és szempontjait azért fenntartom a lehetőséget a jövőbeni fejlesztési és más modszerek kidolgozásának a potenciáljához is, hogy talán lehet jobban és máshogy is mint ahogy most van
    Legyen az atom legyen az napenerhgia vagy bármi.
    Nem állok be egyik oldalra se pro és kontra mint ahogy te teszed és nem kezdem sértegetni egyik oldalt sem mint ahogy te teszed ha valakinek más a vélemyéne valamiről és nem probálom meg aggreszivan a felsőbbrendüségemet fitogtatni,


    Neked úgy tűnik az nem esik le, hogy egy mérnöknek alaptudás van. Ezért n+1 területen elkerüli azt a sok téveszmét, amit az ír le, akinek léátható. Persze neked megint egyszerűbb volt megint picsogni és észt osztani, mint tanulni.

    Xsillione is leírta. Ha ennyire nem értesz hozzá, akkor kioktatás és további hülyeségcunami helyett lehetne kérdezni is. Nem ökörségeket kijelenteni. Az is mulatságos, amikor mindig a stílussal jön valaki. Ja, hogy a műszaki tartalom nem megy?

    Azt meg megint nem a te dolgod eldönteni, hogy én hogyan vagy miben fejlödök , mégha ezt minden egyes alkalommal leirod, mert csak magadba kellene nézned és feltenni magadba a kérdést is, hogy ugyan ugy nem vagy képes fejlődni se stilusban , se abban, hogy egy kicsit jövöbe láss és ne a multba ragadj és görcsösen azokat a dolgokhoz ragaszkodva a másikat becsméreld.És ,hogy leszállj a magas lóról ,hogy megmond mindenkinek ,hogy mit és hogyan kelelne tudnia tennie. Mertz amit te tudsz az ugy van ugy a jó és kész.
    Látod, fogalmad sincs arról, hogy az erőmű főberendezések hastásfoka és korlétja micsoda, de mégis osztod az észt. Majd amikor menetrendszerűen lerepül egy mérnöknél a gépszíj, akkor még te vagy a mártír...