Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • Xsillione #1151
    Hmm, azért hazsnos volna, ha mondjujk értenéd a gőzgenerátor (alapvetően bármilyen hőerőmű), hatásfokának mikéntjét.

    Nem azért 40% a benzinmotor hatásfoka, mert nem lehetne jobb, hanem mert problémás volna, és nem azért 50% a hőerőművek leggyakoribb formájában, mert nem lehetne jobb (a kínai szénerőműveknél előszeretettel használnak 60% vagy magasabb hatásfokú rendszert), hanem mert ezt tekintjuk eléggé biztonságosnak és olcsónak.

    "Mert mi valójában egy erőmű , egy régi gözgép aminél az atomot nem másra használnak, hogy a vizet gözzé alakitsa majd ez a góz egy turbinán keresztül egy generátort hajt meg ami valójában termeli az áramot."

    Mert mi valójában egy napelem, végy egy napot, ott fúzió által termelj hőt, amit aztán fénnyé alakítasz, hogy azt utána elektormossággá, mennyivel egyszerűbb lenne a hőt közvetlen felhasználni...

    Azért használjuk a hő->elektromosság útvonalat, mert egyszerű és tiszta, semmi trükk és ördöngősség nincs benne, és eléggé ismert minden eleme. Nem mellesleg olyan veszett sok egyéb opciód nincs, vagy generátort forgatsz meg (hő vagy más kinetikus energia betáplálásával), vagy a PV átalakítást használod, mert a többi az egzotikus szinten mozog, pár% hatásfokkal.