Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • repvez
    #1113
    Bakkaer , ez kész, egy 70es években készült szoci kockában szted mekkora energiára terveztek ? és most azokban a házakban , is elöfordul legalább 2 számitógét ami darabonként már 1kw-os táppal megy, meg ott van a mikro és mindenkinek a telefon tablet laptop és minden szobába TV.
    És azt mondod, hogy erre nem fér rá már semmi?

    Meg az is urcsak, hogy amikor leirod a te elképzelésed, akkor a negativ oldalt megnöveled de a ellenoldalt hagyod ahogy most van.
    A példádnál maradva szépen megemeled ,hogy ha mindenki elektromos kocsit használna akkor a jelenlegi hálózat nem birná el, ami igy igaz is, de mire mindenki elektromos autót használna ami kb 30-40 év addigra az épületek és a hálózat energiaszükségleteit is hozzá igazitját, hogy elbirja a terhelést.

    Szóval itt bukik az érvelésed állandoan, hogy te a multba ragasztod a jelenlegi szinten a hálózatót és a fogyasztást meg eltőlződ a jüvübe, igy persze ,hogy nem fog müködni semmi.

    Még a benzinesnél sem müködne, ha igy vezetnéd le, hogy azt mondod, hogy hogyan tudna az 1920as évekbeni benzinkutas ellátni a mostani közlekedést, ugyan ugy nem tudná, mint ahogy most te levezetted a villanynál.

    Azt honnan tudod, hogy "kurvára nem ugy müködik" hogy bemész és kéred? bennt voltál megkérdezted? vagy mi olyan nagy dolog van benne ha a kocsihoz mellékelik vagy lehet venni egy invertert és a házad szabad foglalatába bedugod vagy bekötteted egy villanyszerelővel ?

    És nem személyeskedtem jobban mint hogy te látatlanban megitéled, hogy fejlödésképtelen vagyok.

    Amugy meg , Te csak neten tájékozódsz, de képzeld el én 2 éve németbe lakom és megujjulórol kapom az áramot és nem 3x os árat fizetek söt kevesebbet vagy ugyan anynit mint otthon. Te csak a statisztikát és az adatlapokat bujod, de én meg saját tapasztalatbol mondom, és ha arányokat is néznél , hogy ez a villanyár amit te 3xosnak számolsz az egy átlag német keresetéhez viszonyitva mennyi és tedd meg ugyan ezt a magyarral is és akkor már meg lehet nézni, hogy melyikkel vagy jobb helyzetben és miért 3x os az ár ?