Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • Nagydög
    #1111
    "Most sem az. Csak az ökobarmok ilyen faszságokat vernek át és ez a népszerű, hogy egy szaros 11 millás kocsihoz adjuk 2 millás állami támogatást.Amikor az emberek egy részének az autó nem fér bele, a másik felének meg 80%-a soha életében nem tudott 2 millát se kocsira szánni."

    Tagadhatatlan, hogy a 20 eves rozsdaboglyaval(aminek az erteket szemmel lathatoan valtoztatja a tankban levo uzemanyag) nem versenykepes az uj elektromos auto. Valamint az uj benzines/diesel sem.

    "A töltés a lakásoknál nem tud elterjedni komoly beruházás nélkül. Melyik részét nem érted annak, hogy az épületek energetikailag erre nincsenek felkészítve? A családi házaknál is, ameddig a család ébred van, akkor talán 1 kWh kraft mehet bele, ha nem légkondiznak, nem főznek és nem megy 2 szg-nél több..."

    Molni, te tenyleg azt akarod eladni nekunk, hogy egy atlagos magyar csaladihaz energetikailag annyira ki van feszitve, hogy a haziaknak meg kell gondolniuk, bekapcsoljak-e a hajszaritot? Ejszaka is?

    "A nagyobb épületeknél még nagyobb a gáz. Mondom a 200 lakásos társasházban NULLA darab konnektor van. Képzeld, ha csak 10% akarna 3-4 kW-tal tölteni. A ház trafó és elosztó rendszerében nincs tartalék erre."

    Ha jol tudom az aramszolgaltato 10kW teljesitmenyre kot szerzodest a lakossagi fogyasztokkal. Ha nagyobbat akarsz es lehetseges is, azert pluszban kell fizetni. Es azt mondod, az epulet nem engedhet meg maganak lakasonkent 3-4 kW-t? Pontosabban te azt mondod, nem engedheti meg maganak ennek a tizedet, de picsaba a reszletekkel.
    Es ejszaka sem? Mondd, hogy eltunk mi tul eddig egy-egy forro(vagy eppen extra hideg) unnepnapot, mikor mindenki otthon van, sut-foz-tevezik-mos?