Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • repvez
  #1109
  Ezzel mit is probálsz meg bizonyitani?
  Azt , hogy jelenleg még nem elterjedt a dolog és ezért nincs is senki rákényszeritve, hogy kötelezöen telepitve legyen mindenhova toltő-
  Vahy ezt miért nem rovod fel hibának most ugy 100 évvel a benzin motor feltalálása után, hogy még mindig csak 600km-t tudok elmenni egy tank benzinnel és nincs benzinkut minden lakásnál ?

  Ez hozzá tartozna az emberek mentalitásának a megváltozásához.

  Gondolom azért nincs sehol sem még elterjedve a töltés a lakásoknáél, mert mondjuk 100 bol 2 embernek van villanyautóüja, de az a két ember lehet, hogy veszi a fáratságot és kéri ,hogy tegyenek fel neki egy fali töltöt. Majd ha már 100 bol 50nek lesz ilyen kocsija akkor jönnek majd az igények, hogy legyen minden lakásba kiépitve . De addig ez egyéni igény alapján történik, ha neked kell akkor kérd és felteszik.
  Gondolom a te mélygarázodba is van világitás elektromos kapu vagy bármi ahonnét el tudnák vezetni az áramot a parkolóhelyedig, hogy ott feltegyék az invertert ,hogy amikor nem használod a kocsit tudd tölteni.

  ugyan igy most is megoldhatod, mert ha hetente egyszer mész bevásárolni akkor amik a sorok között bolyongsz addig pont visszatölti amit elhasználtál.
  Ha napont beugrassz egy csokiért is a boltba amig a pénztárnál vársz akkor a napi fogyasztásod visszatöltődött.

  Sokszor ugy számoltok, mintha napi szinten nullára fogyasztanák az autót

  Még jó hogy itt van polihisztor molni balage aki mindenhez is ért és megmondja, hogy akik a gyorstöltöket telepitik és tervezik azok nem értenek a szakmájukhoz, és csak brahibol az emberek kibaszása miatt telepitgetik a töltöket és nem törödve azzal ,hogy mit okoznak.

  DE kihangsulyozom, nem vagyok egyik oldal mellett vagy ellen, de ha most azt az irányt probálják a nagyok, hogy villany akkor hiába vered a fejed az asztalba és olvad le az agyad, akkor is az lesz amit ök akarnak nem az amit mi szeretnénk.

  És ahogy mindig a jelen helyzetbol itéled el a dolgokat és még véletlenül sem számolsz azzal, hogy a jövöben hozzáalakitják a dolgokat és nem ezen a szinten marad minden. Azt meg senki sem igérte, hogy jütékonysági egylet a villanyautó, hogy ingyen lesz minden.
  ÉS persze , hogy drágább mert még nincs elterjedve , és meg kell fizetni a fejlesztési költségeket , de ez később váltiozik majd.
  DE ha meg féláron adnák a benzinesshez képest akkor meg az lenne a baj, hogy mindenáron ki akarják turni a benzines autókat , mégha veszteséggel gyártják is öket.

  Ha csak a problémát kereset akkor csak azt fogod találni, ha megoldást akkor azt.