Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • repvez
    #1089
    Na pont ezt akartam kihozni belöle, hogy ti sem tudtok egy olyan alternativát mondani ami karbonsemleges lenne, de érdekes modon minden ami karbon lábnyomot hagy az csak az elektromos auto és a megujjulók teszik az atom nem .

    Egyetértek, hogy az atom stabil non-stop áramot képes elöállitani, de mint irtam, az sem karbon semleges és nem is környezet kimélő.
    Mert ahogy molninak probáltam megmagyarázni , ha beleszarok egy lezárt dobozba és betolom az ágy alá attól a szar még ott lesz. ugyaezt tennétek az atom hulladékkal.
    De ha mondjuk ugyan ezt a napelemekkel tennék akkor az már nem elfogadható megoldás lenne szerintetek, mert foglalja a helyet és folyamatos gondoskodást igényelne jol gondolom?

    Ha anynira rossz a villany autózás akkor milyen alternativát tudtok mondani amivel fel lehetne váltani az összes közlekedési formát ami a ti igényeiteknek megfelelő lenne?
    Vajon azokban nem kellene fék nem kellene rá gumi és azok biztos nem állnának a dugoban ? a kezdeti példányok sose állnának le? örökké tudnál velük meni megállás nélkül ?

    Ezeket a problémákat szoktátok felemlegetni a villanyautónál, ez kb mint amikor a wright fivérek repüólőjét leszolnátok, hogy nem lehet vele még egy fát sem átrepólni mit akarnak vele.
    Még fejlesztés alatt van minden és mondja meg nekem valaki, hogy minden ember rendszeresen vezet napi 500km-t amivel nem elég a távolságuk a jelenlegi autóknak?
    Én a hétvégén 1200km-t vezettem és a benzines autommal 650km után tankolnom kellett és 4x megáűlnom pihenni, szoval egy 500km hatótávolságu villanynal nem lehetne ugyan ezt megtenni szerintetek ? Mert nektek nem kell megállni ekkora távolság után WC-re pihenni enni?

    Ás ahogy irod van ami olcsobb németbe és van ami meg 3x annyiba kerül ezért hulyeség amit molni kiragad és példálózik mi köze van a jelenlegi helyzetnek a 90es évek áraihoz, mintha azt mondaná, hogy a 70es évekbe 3,60 volt a kenyér. semmit nem jelent.

    Szoval mégegyszer léeirom én nem vagyok sötétzöld és nem is vagyok az atom ellen, de hogy az atom hivők se tudnak semmi alternativát felmutatni ami jobb lenne mint az elektromos az is biztos. Lehet,, hogy nem lesz 100%ban karbon semleges, de ha 30% ot esik a kibocsájtás ha kivesszük a képletből a belső égéső motorokat akkor már is haladtunk valamerre.
    ÉS ez nem egy két éves folyamt, de valahol el kell kezdeni ami azzal jár, hogy a vegyes használattnál még nem lesz minden eleme olyan aminek lennie kellene, de erre vaó a fejlödés és a fejlesztés, hogy kitaláljanak megfelelö megoldásokat a felmerólö problémára.