Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
 • repvez
  #1086
  az ugye megvan, hogy még a villanyautózás most kezd el elterjedni és nincs még rendszerben villany teherautó, ha meglesz akkor azzal fogják szállitani és kisebb lesz a lábnyom.

  Amugy érdekes ,mert pont ez amit mondtam a hozzászolásomban, hogy mindegyik fél a saját igazát fujja anélkül, hogy bármelyik oldal engedne .

  ÉS rendszerben kellene nézni az egészet.
  és igen felesleges egymással hasonlitgatni. füleg ugy nem ahogy akár molni teszi vagy mások. mert ha aki a napelemet egy kicsit is támogatja azt már lehüléyzi és sötétzöldezi, akkor aki az atommal és más fosszilis erümövet támogatja az mi sötétbarna?

  Az ugy nem egészen fer dolog, hogy egyiknél minden kis nuanszot felemlegetnek mint szennyező faktort a másiknál meg csak mint kerekitési hibát veszik csak ugyan azt.

  Az atomerőmüónél mire felépül mennyia lábnyoma vagy mig kitermelik feldusitják és eltárolják a fütöelemet?
  Az napelemnél ahogy irtam, nincs 20 éve ,hogy elkezdték nagyüzembe is gyártani öket nincs kiforva és kifejlesztve minden eleme,
  DE azért arra kiváncsi lennék, hogy milyen alternativát tudtok felsorolni a villany autózás helyet ,hogy ne kelljen olajat használni a gépek üzemeltetésére?
  Mert amugy leszarom , hogy hogyan termelik meg az áramot, de attól, hogy atomot telepitenek mindenhova , hogy legyen zsinór áram attól ,hol lesz lecserélve a közlekedésben használt motorok ?
  Ahoz, hogy azok megszinjenek kell egy átmenet, és most ezt éljuk meg amikor egy kibocsájtás nélküli autó egy szennyező erőmüből veszi az áramot és állitjáűk elö.
  DE ha nem igy lenne akkor milyen alternativűát tudnátok mondani, ami a ti szájizeteknek megfelelö lenne?

  Amugy nekem nincs azzal bajom, ha atom lenne az ami a bajom, hogy nem összeegyeztethető számomra a környezet semleges gologgal egy olyan anyag ami a kitermelésétől fogva több 100 éven keresztül bármilyen elöre nem látható baleset vagy egyéb ok miatt egy egész országot és sok 1000 ember életét tehet tönkre.
  Mert az nem ujrafelhasználhatóság vagy megsemmisités ,hogy elásom egy bunkerben.
  Ez kb ,olyan mint amikor besöpröm a koszt az ágy alá és azt mondom, hogy tiszta a szoba.

  Az egyéb megujuloknál meg még mindig van hova fejlödni , nemcsak a nap van .

  Az meg megint nem jelent semmit, hogy a németeknél drágább az áram. mert az mit jelent akkor hogy a frankfurti virsli kilója 4200ft mig magyarországon 1200? talán azt, hogy többet keresnek és elkérhetnek többet tölük vagy nagyobb haszonnal dolgoznak.