Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • Xsillione #1080
    Nem, a gond a mérték értésének teljes hiányával van, mint szinte minden esetben, amikor valaki a nukleáris hulladékról beszél, annek szemernyi ismerete nélkül.

    Millió tonnákban mérik már most a napelemek hulladékát, míg a fűtőelemeket tonnákban, kettő közti milliószoros tételben a trükk, ha csak 1%-t nem kezelik a napelem hulladékának, akkor is 10'000-szeres a megtermelt hulladék mennyisége, innen mindegy, hogy mennyivel veszélyesebb az, amit nemcsak tudunk kezelni, hanem a normális működés része a kezelés.

    Ha a napelemeket úgy kellene telepíteni, ha tudod igazolni, hogy lesz erőforrás és létesítmény, ami átveszi majd bontáskor a hulladék 100% kezelés mellett, akkor lehet tippelni mennnyivel lenne drágább, nukleáris anyag esetében viszont ez így vagyon.

    A valós alternatíva pedig létezik és meg tudja mutatni aaz egyik oldal, 100 évre a polcról levehető technikával megy nukleáris alapon, míg nap (és a legtöbb megújuló) esetében leginkább lehetettlen, ha a teszt alatt lévő technikát nézem, akkor 1000+ évre tolod ki, és bár csak papíron ,létezik ennél is jobb lehetőség nukleáris megoldásnál, ha 1000 év nem elég arra, hogy további megoldást találjunk, akár fúzióst akár egyéb alapon. Ahonnan az uránt kibányásztuk, oda az egész hulladékot egyenesen lehet(ne) visszatolni, és semmi gond nincs.