Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • repvez
    #1079
    Szóval ha jól értem akkor az nagy gond ha valamiből sok van ,de megfelelő akarattal a 95% a ujrahasznositható lenne és a maradék is ami "toxikus" azok is olyan anyagok amik kb olvasztás közben szeparálhatóak lennének vagy akkor okoznának gondot ha nagy mennyiségben egy helyre koncentlálva hosszu időn keresztül fejtenék ki a hatásukat.

    Szemben a kevés, de már kis koncentrácioban is halálos dózis és környezet szennyező fütöelemmel ami több száz éven keresztül igényel nagyon körültekintő gondozást mert akkor is ugyan olyan veszélyes lesz mint a kezdetekkor.

    ÉS mig a napelemnél azért panaszkodnak, mert az első paneleknek kb most jár le az udeje és amikor kitalálták és még ma sem dolgozták ki a megsemmesitésükre vagy ujrahasználhatóságukra a megfelelő folyamatot, mert nem terveztek elöre 30 évre ,hogy mi lesz addigra .

    ellemben az atommal ott viszont elöre tudják ,hogy több száz év mulva mi fog történni az anyaggal azon a helyen ahova elássák és hogy nem fog gondot okozni soha többet?

    Ha annyira a napelemek és egyéb megujjulok ellen van valaki, akkor nem látom az alternativát amivel ki lehet váltani mindenhol a fosszilis tüzelö anyagot, mert az atom nem az, mert nem hiszem, hogy nagyon népszerü lenne egy atom meghajtású autó, repülö stb..

    amugy meg ha a napelem ujrafelhasználhatósági probléma a baj akkor azzal miért nincs senkinek problémája, hogy az autók hajók és ugy általában mindennek nincs kidolgozva ez a része, ami már több száz éve használatban van és szenynez, de egy olyan terméknek ami mostanába kezd elterjedni, amit nem láttak elöre ,hogy be fog válni azt meg már számon kérik rajta.

    szóval semmi különleges nincs ugyan azt csinálja mindkét oldal fröcsög a másikra , de valós alternativát a problémára senki nem akar mutatni