Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • molnibalage83
    #1046
    1. A semmi káros anyag soha nem fog menni, mert a termelésben és szállításban mindig lesz valami externália.

    2. Az viszont 1000%, hogy nem ez a nap és szélbuzulás a megoldás.

    3. Miért? A technológiai világnak zsinór igénye van. Pont. Smart grid hívők húzzanak el most balra vagy jobbra, tojom le.

    4. Akkor mire kell gyúrni? A megtermelt áram legalább fele a zsinór igény, csak integráld ki a termelési görbét vagy számolt ki itthon pl. a 45 TWh éves fogyasztás átlagát, ami.5130 MW, amikor a zsinórigény lassan 4GW táján van itthon, tehát a felette levő rész átlaga alacsony, mert a csúcsigény 6,5GW fölé csak nagyon hidegben vagy kánikulában megy.

    Akkor 1+2+3+4 = a lentiek.

    Alapvetés. Atomenergia nagyobb arányú alkalmazás kell. Pont. Nincs más megoldás. Bárki aki mással jön és nyomja a szar rizsát kb. ott tartok, hogy élből agyalapi sallert adnék neki.

    https://www.electricitymap.org/map?solar=false&remote=true&wind=false

    Európában összesen három fejlett ipar állam tud tisztán áramot termelni. FAR, SWE, NOR. Ebből kettő atomnagyhatalom, az utolsó meg 5 milliós ország a fjordon és 2 ezer méteres hegyek országában. Úgy könnyű... Meg, ha olajpénzből és gázpénzből fel lehet húzni mindezt.

    Nincs más olyan erőmű típus, ami tervezhetően működik, olcsón és nem bocsát ki közvetlenül az üzemanyaga CO2*-őt vagy más káros gázt. Sajnos még a hatalmas vízierőműveknél is mostanában derült ki, hogy a trópusokon az elárasztott területek annyi metánt bocsátanak ki, hogy területtől függően kb. olyan, mintha valahol a földház és szén közötti üzemanyaggal mennének.

    Mi határozza meg a nap-szél észszerű arányát? A csúcsigény és a mélyvölgy közti teljes. difi. Nem szabad olyannak előfordulnia, hogy az intermittens termelők képesek legyenek az ÁTLAGOS csúcs és mélyvölgy közötti termelés kb. 2/3-nál többet termelnie, mert akkor kényszerimport tája jön. Ez mehet. A szémerőműveket ki kell vágni és földgázra váltani, de csakis CCGT erőművel. 58-60%-ot is tudnak. A szénhez képest a földgáz égetése kevesebb CO2-vel jár, kevesebb más szennyezővel is és a hatásfokkal együtt 1 kWh áram CO2 lábnyoma kb. 1/3-a egy 30 éves szénerőműének.

    Az energiatárolás bullshit, elfelejteni. Addig jó, ameddig ez nem kell, mert ez pénzköltésérét hatásfok rontás. Nem kell intermittens termelővel telifosni a rendszert és akkor ez a balfasz ötlet sem kelll.

    Smart grid = bullshit, elfelejteni.

    Egyetlen intermittens termelő tetszik nagyon, az árapály erőmű. Elég nagy az energiasűrűsége és 100%-ban tervezhető az intermittenssége, mert az apály dagály perce pontos előrejelezhető. A szél és nap meg nem.

    Nagy vonalakban ennyi.