• Yv@n
    #26
    "Minden uj technologia drága... azt viszont nem tagadhatod hogy nem veri az USB-t..."
    Nyilván veri, ez egy percig sem volt kérdés. Az SCSI is bőven verte mindíg is az IDE meghajtókat, mégsem volt túlságosan jellemző az otthoni gépekben az utóbbi. Ha pedig valami egy olcsó technológiát próbál meg leváltani, akkor nem lehet túlzottan fölé árazni.

    "és ahogy nézem a videokat, elég hajlékony már ez az kábel, hajszál vékony, ahogy mondja is a csávó..."
    Az optikai kábel remekül hajlítható, nem ez a gond vele, hanem mint már mondtam az, hogy nem törhető meg. Tehát hajlíthatod egy bizonyos pontig, de ha csak úgy marokra kapod és begyűröd a táskába, akkor lehet szopás lesz a végeredmény. Fogalmam sincs ez most épp milyen megoldás, meglátjuk majd hogy mennyire strapabíró.

    "Épp arról beszélgetünk hogy egy olyan csatlakozot akar ami 10GB/sec sebességre képes minimum, emellett pedig még az általad várt USB 3.0 elméleti maximuma is csiga lassu...."
    Szerintem neki az a problémája, hogy USB3 vezérlő már kereskedelmi forgalomban létező dolog, tehát nem lenne akadálya a használatának, ha vennék a fáradtságot a gyártók a beépítésre. Lightpeak ezzel szemben jelenleg még nincs. Ettől kezdve többre menne egy létező "lassú" usb3-al, mint egy papírformában és kutatólaborok mélyén megtalálható csudagyors, de amúgy elérhetetlen szabvánnyal.