• NEXUS6
    #149
    Nézd, a jelened, a valóság téridő koordinátái mellett ahhoz nagyon közel vannak kicsit múltban/jövőben, kicsit máshol létező események dolgok.
    Ezek a relativisztikus események ezeket a kis eltéréseket nagyítják fel. Egy ilyen féreglyukas időgép azt használja ki, hogy a létrehozásával a téridőnek lesznek olyan pontjai amelyek mondhatni befagynak. Ezért ha belépünk a viszonylagos jövőből ebbe a rendszerbe szabadon vissza utazhatunk az időgép létrehozásának pillanatáig szinte bármilyen pontosságig. Az időgépnek is van saját ideje az is előre felé telik, csak marha lassan. Ennek az időgépnek a része egy féreglyuk, ami kvázi kivág a téridő környezetedből, elvisz addig a pillanatig, ameddig akarod, majd újra beilleszt.
    Szóval az einsteini elveket felhasználva, a téridőt lehet úgy elcsavarni, görbíteni és megforgatni, megerőszakolni hogy ez jöjjön ki belőle.
    Legalább is elvileg.

    Szerintem mondjuk nem ilyen elasztikus a téridő, másrészt a mögötte levő nem ismert tartomány még ennél is furcsább, izgalmasabb dolgokat tesz lehetővé. Párhuzamos, azonos érvényességgel rendelkező világokat, jeleneket, teleportációt, teremtést, amit akarsz. Azt, hogy a világban minden egy szupermostban létezik egy helyen, a határtalan téridőnvel jellemzett ősöreg univerzum csak egyfajta fikció. Bár roppant logikus fikció!

    Nem az a gond, hogy látsz-e a jövőbe, hanem, hogy melyikbe látsz és aztán, hogy kerülhetsz a lehetséges párhuzamos jövőnek arra a vonalára, amit megláttál és esetleg kiválasztottál.