BenceYCE#36
Nos látva a jövőt, h konektorPC-ből fogunk felhőkre csatlakozni, sőt a WOW-ot is streamelve kapjuk, így azt hiszem a vas PC fronton lassan csak egy eszköz lesz a megjelenítőhöz. Másrészt azt hiszem az apple nem gyárt telefonokat. A chipek, a kapacitiv kijelző etc csak jól összeválogatott hw csomag. Egy mac-nél sem a hw-eket fizeted meg, hiszen az egész beszerezhető lenne piacon, hanem a tökéletesre optimalizált OS-t. Az apple számomra OS-t gyárt, amit úgy tud csak megtenni, hogy válogatott hw-eket szerel be és a vásárolható hw-ek számát drasztikusan lecsökkentette. Ez PC fronton engem frusztrál. Ha elvi kérdést akarok csinálni a dologból akkor bármennyire is utálom az MS-t is, előttük kell fejet hajtsak, ugyanis az alkatrészek konfigurációinak milliárdjain elfut az OS-ük a hw gyártók drivereivel, míg a macet hány féle változatban adják? Szóval ilyen hw kompatibilitásra nem túl nehéz egy jó célsw-t, pontosabban os-t írni.
Más a helyzet viszont a mobil piacon. Az alma jól elvan itt, hiszen egy telóban legfeljebb a memkari az amit cserélsz, azt meg megoldották, h előre betervezték a várható igényeket pár évre, majd jó drágán belerakták. Itt szerintem egyeduralkodó lehetne az apple, ha... és itt van a HA, ugyanis a telefonoknál, mivel személyes, már-már a testünk részévé vált eszköznél korán sem mindegy, h hogy néz ki. Az alma megtehette volna, h ugyan azokat a hw-eket más-más burokban árulja, de a diktatórikus hozzáállása ebben a szegmensben megosztja az embereket.
Vissza térve az OS vs teló vitára, sztem mindkét cég OS-t gyárt. A google pedig nagyon is jó munkát végzett, ha a kompatibilis készülékek darabszámát figyelembe vesszük. A symbianra meg én is kiváncsi vagyok, bár megmondom őszintén, h laptop árban nincs kedvem TELEFONT venni aminek az egyetlen plusz értelmes szolgáltatása, h nem kel, nem jó a külön mp3 játszó, mert akkor nem hallom a telót ha csörög. A többi szolgáltatást nem vagy nagyon ritkán használom, elég elhanyagolható dolog. Ha nem kötnék gúzsba a kezem, akkor egy szifonnal beérném, mert telóra és mp3-ra jó, már ha az iGo problémák megoldódtak már. Az okostelefonok kütyüzhetőségei ezen a téren kevésbbé érdekelnek, bár a nyílt forráskódot támogatom.