135
  • levente68
    Dehogynem, némely vallás áldozatai szerint...
  • levente68
    Mesélj már az Android-nál stabilabb oprendszerekről, térj ki a sokoldalúságukra is, köszönöm!
  • levente68
    Mert Infinity Blade játékot játszani mobiltelefonon az nem beteg dolog, mert az te vagy, mi?

Mondd, miből gondolod mellesleg, hogy ezen játék nem lesz Android-ra is???
    Valamint miből gondolod, hogy a jobb grafikai hardware-rel rendelkező SGS-en nem fog jobban, szebben futni?

Ne légy demagóg....

A 150 telepített program beteg szerinted? Akkor mit szólsz az Applefan banda "jobb az iPhone, mert arra HÁROMSZÁZEZER!!!!! alkalmazás elérhető" című dumájához?
    Ez a százötven program azokból van, amiket nem töröltem, mert megütnek egy bizonyos szintet és hidd el magas követelmény az, amit én támasztok velük szemben, sőt köztük javarészt inkább a NAGYON MAGAS SZÍNVONALÚAK dominálnak, és igen: LÉTEZNEK Android-ra, bizony!!!!!
    Vannak valóban kevésbé szükségesek is, de még amúgy az oprendszer és a tárterület ennek a sok-sokszorosát is LEHETŐVÉ TESZI, ellentétben más oprendszerekkel.
    A WinMo halálát sem én híreszteltem, sőt jövendöltem, HÁROM WinMo-s PDA-m van jelenleg is....
  • G_ArchAngel #52
    jatektelefon

• dyra
    semmivel nem jobb az Android mint a többi okos telefon OS (szerintem inkább szarabb stabilitásban mindenképp). Divat. Ennyi. Majd elmúlik és akkor valami mást lesz majd divat venni.
  • G_ArchAngel #50
    A tobbi androidoshoz kepest tenyleg nem azok...
  • Gerygrey
    Az emberek többsége igénytelen vagy laikus, megelégszik egy összetákolt oprendszerrel az összetákolt telefonján.

Akkor miért van az, hogy a legnépszerűbb androidos telefonok a Motorola Droid, HTC Desire és Samsung Galaxy S? Ezek nem éppen összetákolt darabok...
  • dzsagon
    kocsog apple most megkapja
  • G_ArchAngel #47
    Lehet ebben igazsag, de ugye ezek profiorientalt cegek.
    Nem mondom, egyiknek sem kell tanacsert menni a masikhoz, hogy mikent huzza le a bort az emberekrol, de egyelore ez az Apple-nak jobban megy, meg akkor is, ha csak az iOS-t es az ala rakhato eszkozoket nezzuk.

Flash meg megy iPhone-on is, raadasul mar csak bongeszot kell valtani hozza, feltorni nem is szukseges.
    Oke, a jatekok nem fognak menni ertheto okokbol, de a jobbakat mar portoltak, ami szar, az meg nem is hianyzik. Video ellenben legalisan van. Mondjuk nekem minden gepemen tiltva van a flash tartalom, de tudom, hogy masok az igenyeink...

Amugy en a WinMo7-tol varok sokat, mert iPhone-bol sem veletlenul nem vettem ujat.
    Egyszeruen nem fog meg, az Android meg annyira sem.
    Durva, de Apple userkent, most kicsit az MS mobil OS-ert szoritok:)
  • G_ArchAngel #46
    Jaja. ez a legnagyobb baj, a ChromeOS jo lesz az egyszeru usereknek, akik felett a Google mar igy is teljhatalommal rendelkezik az informaciok tekinteteben.
    Lassan elobb mondja meg a Google, hogy milyen alsogatyat vegyek, majd tag-eli youtube-on, elkuldi emalben, jeloli a helyet a StreetView-n, megkapom Calendarban, hogy mikor vettem fel, majd Facebookon lajkolhatjatok:)
    A Google mar most undoritobb ceg, mint a Microsoft valaha is volt es legalabb ugyanolyan nehez megkerulni...
  • G_ArchAngel #45
    Elolvastam, valaszolni akartam, de mivel nem latok a konnyeimtol, nem eroltetem...

Aki 150 app-ot tart a telefonjan, annak tenyleg jar az ingyenes orvosi ellatas:)))
  • G_ArchAngel #44
    Az egyik legjobb baratom most vett Galaxy S-t maganak es a baratnojenek. Sajnos nem tudunk sokat talalkozni, mert 3 eve kulfoldon elek, igy csak miutan megvette, probalta ki a 2 eves 3G-met.
    Halkan ennyit mondott egy napos iPhone-ozas utan: "De a Samsungnak nagyobb a kijelzoje..."

Ennyi:)
    Az IFA is ketajtos, megsem sportauto:)
  • G_ArchAngel #43
    Suzukibol, Renaultbol, Peugeotbol is tobbet adnak el, mint Mercedesbol, Jaguarbol, Maseratibol:)
  • bottika
    Én 13 évig csak Nokiát vettem, business kategóriásakat, kommunikátorokat stb, de meguntam a butaságukat és váltottam Blackberry Bold-ra, most ezzel nagyon meg vagyok elégedve. Nem is értem, miért fizetnek még egy csomóan ezreket sms-ekre, amikor tkp korlátlan méretű emailezéssel is lehet pótolni őket, és még telószámot se kell megadogatni hozzá egymásnak...
    A másik, az Android. Az asszonynak vettem egy kimondottan csajosnak számító Sony X10 Mini Pro-t, 1.6-os azóta is a verzió (a HWSW szerint már kinn a 2.1 de még nem szólt a teló, hogy itt a frissítés). Nos én nem tom milyen különbségek vannak Android és Android között, de ez ami az X10-en fut, az egy kalap fos. A legalapvetőbb menüpontok sincsenek rajta, a hozzáadott suite (tudomásom szerint) nem működik együtt a legalapabb Office termékekkel, még egy kép háttérképpé való beállítása is az 1800-as éveket idézi (kijön egy keret, hogy mi legyen látható a háttérképen de aztán totál más lesz végül), nem is sorolom tovább. Ja, és persze a 3.0-s Android nem fog futni az ilyen kis kijelzős készülékeken. Hát akkor nem tom miért ad ki az ember 70-90.000 forintot egy olyan telóért, amin csak ennyire képes az Android. Egy nagy csalódás volt egyelőre :(((
  • dj ozsi
    Amíg ezek ketten előzgetik egymást, addig a NOKIA és a Symbian platform máig a világon a legtöbb eladást produkálja.
  • levente68
    Elképzelhető, sőt biztos, hogy lassabban, de akkor is győzne az Android OS, ha az iOS-hez hasonlóan csak egy készülék lenne kapható vele.
    Ez tény, de ugye nem ez következett be.
    Emiatt tud az iPhone fanatikus tábora ilyen hülyeségre hivatkozva még okoskodni.
    A több hónapos SGS nyúzásom eredményeképp elmondhatom, ha valaki az iPhone-t tartja jobbnak, annak vagy elmentek otthonról, vagy direkt egy gyenge készüléket hasonlít (vajon miért...) az iPhone-hoz.
    Az iPhone mindig is egy jó minőségű (kiváló is lehetne, de azért van avval is baj!), de átlagosnál szűkebbre szabott képességű telefon.
    Akinek az elég, amit tud, az viszont ne okoskodjon bele abba a fejtegetésbe, hogy összességében melyik jobb, mert fingja sincs, mi mindent NEM TUD a készüléke.
    Haverommal találkoztam egyik nap, ott kűzdött egy boltban, hogy egy csengőhangot hegesszenek már az iPhone4-esére, kicsit nem is tudtam megállni a fikázást, mert ez szánalmas, hogy ez a multimédiás telefon a mai napig milyen korlátozott.
    Nyugodtan fogadjátok el, hogy az iPhone azért ilyen buta, hogy a stabilitását megőrizhesse, azt, hogy mennyire dilettáns cég az Apple, azt a Google bebizonyította immár, hiszen íme: lehet a szépség, a stabilitás és a sokoldalú hardware sokoldalú software-ezettségel valóság is.
    Lassan bele kerül sok minden az iPhone-ba is, de még messze van a rugalmasan használhatóságtól.
    Amíg rugalmatlan, addig nekem marad játéxer magamutatóknak.
    A boltban is sikerült rövidre zárnom a vitát annyival, hogy az én készülékem olyan lehet csak, ami nem korlátoz hajóra, ha én repülni kívánok.
    Ha akarom, letöltök egy torrentet is akár, de akár mp3, akár mkv, azt teszek vele, amit akarok, nem pedig azt, amit meghatároznak, vagyis nem is tudok róla, hogy mit lehetne, mint a legtöbb okoska itt...

Ha akarom, kiveszem az SD kártyát, mert nem elég nekem a wifi-n át az 1-2 MB-os másolás, 15MB-al akarok, nem elég a gyári csengőhang, videot akarok, cserélgetni akarom az SD-t, igen, mert amit felvettem az akár FullHd-ben is felvevő, egyesek szerint az SD-re vétel miatt ócska kamerámmal, azt is megnézhetem, meg a másik kamerával felvettet is, az meg rejtett kamera, sőt a másik PDA-im valamelyikéből is át akarom néha tenni és sorolhatnám, mi mindent meg akarok és tudok tenni, amiről gőze nincs egy Apple fan-nek, hogy létezik...
    A programokról meg annyit, ha valaki azt magyarázza, hogy Android-ra csak ócska, meg kevés program van, háááát, nem tudom, miről és főleg miért beszél....Az Applestore-ból kitiltott progijaitokat is itt keressétek, háhá!!!
    Van ócska is, igaz, de attól a jó progi jó marad, azt kell használni!
    Mondom ezt több, mint 200 telepítés után, amiből kb 150 fent van most is.
    Na, hirtelen ennyit...
  • zola2000
    Nem tudom, az eddigi összes telefonom amit vettem korának legjobb/legminőségibbjei közé tartozott (3330, 6600, N95), sok-sok évig tartottak/tart az n95 (eddig egyszer romlott el a 6600m bekapcsológombja, de 2500 forintért javították), de ha most vennék telefont az iphone lenne, de mivel az n95ömet lehet még sok évig nem szeretném lecserélni, lehet pár év múlva más lesz a helyzet, végülis a nokia az egyetlen európai versenyző, a többi (google, ms, apple) amerikai.
  • MsUser
    NOKIA-s megjegyzésre csak annyi a legtöbb szerviz és meghibásodott telefon listáját is vezeti a NOKIA! És ez tetézi azzal hogy szinte minden kiadott telefonja , beleértve a fapados FF kijelzős-őket is, szoftverhibásan lettek értékesítve, és sűrű elnézés kérések közepette javítgatták és javítják a hibákat mind a mai napig. Azért ez is egy fontos adat!
  • MsUser
    Nem véletlen, mivel evidens hogy több androidos készülék van, és lesz forgalomban mint ALMA termés. És ha +fogadtatása lesz a Chrome OS-nak is, akkor meg lesz az új nagy hal, aki nem csak az internet uralkodója lesz de az OP és Mobil szegmenst egyszerre meghatározza!
  • BenceYCE
    Nos látva a jövőt, h konektorPC-ből fogunk felhőkre csatlakozni, sőt a WOW-ot is streamelve kapjuk, így azt hiszem a vas PC fronton lassan csak egy eszköz lesz a megjelenítőhöz. Másrészt azt hiszem az apple nem gyárt telefonokat. A chipek, a kapacitiv kijelző etc csak jól összeválogatott hw csomag. Egy mac-nél sem a hw-eket fizeted meg, hiszen az egész beszerezhető lenne piacon, hanem a tökéletesre optimalizált OS-t. Az apple számomra OS-t gyárt, amit úgy tud csak megtenni, hogy válogatott hw-eket szerel be és a vásárolható hw-ek számát drasztikusan lecsökkentette. Ez PC fronton engem frusztrál. Ha elvi kérdést akarok csinálni a dologból akkor bármennyire is utálom az MS-t is, előttük kell fejet hajtsak, ugyanis az alkatrészek konfigurációinak milliárdjain elfut az OS-ük a hw gyártók drivereivel, míg a macet hány féle változatban adják? Szóval ilyen hw kompatibilitásra nem túl nehéz egy jó célsw-t, pontosabban os-t írni.

Más a helyzet viszont a mobil piacon. Az alma jól elvan itt, hiszen egy telóban legfeljebb a memkari az amit cserélsz, azt meg megoldották, h előre betervezték a várható igényeket pár évre, majd jó drágán belerakták. Itt szerintem egyeduralkodó lehetne az apple, ha... és itt van a HA, ugyanis a telefonoknál, mivel személyes, már-már a testünk részévé vált eszköznél korán sem mindegy, h hogy néz ki. Az alma megtehette volna, h ugyan azokat a hw-eket más-más burokban árulja, de a diktatórikus hozzáállása ebben a szegmensben megosztja az embereket.

Vissza térve az OS vs teló vitára, sztem mindkét cég OS-t gyárt. A google pedig nagyon is jó munkát végzett, ha a kompatibilis készülékek darabszámát figyelembe vesszük. A symbianra meg én is kiváncsi vagyok, bár megmondom őszintén, h laptop árban nincs kedvem TELEFONT venni aminek az egyetlen plusz értelmes szolgáltatása, h nem kel, nem jó a külön mp3 játszó, mert akkor nem hallom a telót ha csörög. A többi szolgáltatást nem vagy nagyon ritkán használom, elég elhanyagolható dolog. Ha nem kötnék gúzsba a kezem, akkor egy szifonnal beérném, mert telóra és mp3-ra jó, már ha az iGo problémák megoldódtak már. Az okostelefonok kütyüzhetőségei ezen a téren kevésbbé érdekelnek, bár a nyílt forráskódot támogatom.
  • kvp
    A cikk lenyege az, hogy a google szoftveret tobben hasznaljak mint az apple szoftveret. A google arra jott ra, hogy nem az a lenyeg, hogy mi van a keszulek dobozara irva, hanem hogy kinek a szoftvere fut rajta. Ugyanezt csinalta a microsoft is. Igaz, hogy nem o gyartja a szamitogepeket, de a legtobb embernek a pc mara egyenlo egy windows-t futtato x86-ossal. A google is ezt szeretne, hogy az okostelefon a legtobb embernek egyenlo legyen egy android-ot futtato mobillal. Tehat nem akarnak a legjobbak lenni, csak a legnepszerubbek. Ez egesz jol megy nekik.

Az apple fele megoldas lehet felolem a legjobb es a leg hasznalhatobb, de flash-es tartalmakat mobilon akkor is inkabb a google fele os-el nezek meg, mert ott lehet. Varhatoan egy ido utan az uj szoftvereket is inkabb a nepszerubb rendszerre keszitik majd, ami jelenleg ugy nez ki, hogy az android.

ps: A cikk cime helyesen: A google android os megelozte az apple ios-et. Esetleg: A google android os-el szallitott keszulekek darabszama megelozte az apple iphone-ok darabszamat.
  • cateran
    Sirva-rohogve sokadjara...
    " több Android-eszközt adtak el, mint iPhone- és Blackberry-készüléket."
    " Utóbbi annak köszönhető, hogy alig egy esztendő alatt 1,4 millióról több mint 20 millióra nőtt az Androidot futtató okostelefonok száma. A Canalys listáján az iPhone 26,2 százalékos piaci részesedésével csak a második helyet szerezte meg, ugyanakkor globálisan az eszközök 17 százalékát birtokolja."

Facepalm and silent cry,de meg mindig nem fedeztem fel az iOS szot a cikkben...az iPhone-t mar igen...vagyis meg mindig os vs phone...
    (istenek az egben..ezt kellett megernem,hogy az apple mellett foglalok allast...de ffs, Narumonnak igaza van..az lett volna a hir, ha nem elozi meg...)

Tehat meg 1x: android (os) vs iPhone(telefon)....mas szavakkal x gyart y keszuleken futo os vs 1 gyarto 4 telefonkeszuleke.. istenem....tenyleg az android vezet? Awesome....
  • narumon
    Ez egyértelmű csakhát ennek nincs hírértéke. A hír az lenne ha nem előzte volna meg. Ugyanis 80 gyártó 140 készüléken futó rendszernek nem nehéz megelőznie egy 4 vason futó rendszert. A többi dologban még lehet is igazad, ezen nem is akadna ki senki. Azért mondjuk sokkal több szuzukit adnak el mint BMW-t, mégsem az a téma az autós újságokban hogy a Szuzuki megelőzte a BMW-t.
    Ha már cikket akarnak írni a telefonokról akkor mondjuk tegyék ezt úgy és akkor amikor azt írják, hogy a Samsung Galaxy S megelőzte az iphone4-et. Ez két ugyanolyan dolognak az összehasonlítása, és még értelme is lenne.
    Az apple és az apple userek meg szerintem torony magasról tesznek rá, hogy milyen oprendszer előzte meg a telefonjukat, márcsak azért is mert az apple így is annyi okostelefont ad el, hogy a legtöbb gyártó szó nélkül cserélne vele, és asszem egy cég szempontjából az a lényeg. Néhány százalékos részesedésből vígan megél.
  • narumon
    Értem amit mondasz, csak nem a témához kapcsolódik. Csak gondold át.
  • narumon
    A cím értelmetlen. Kb A Windows megelőzte a Mac-et, számítógép nyelvre lefordítva. Értelme persze nincs de szenzációhajhász címnek jó.
  • dj ozsi
    A telefonra az van írva, hogy NOKIA
    a többire csak rá van firkálva valami...
  • Narxis
    Megütlek én téged ha nagyon akarod. :D
  • joebacsi
    Üssétek már meg egymást két mobil operációs rendszer miatt :)
  • TomecK
    Akkor még1xer leírom mert, félreértettétek. Pont az a szitu, hogy itt most a Google Oprendszere tolta le a Apple Mobil OS -ét. Hogy miért történt mindez, olcsóbb platformokra van tervezve, vagy mert nyílt, tökmind1. A végeredmény a lényeg, ami pedig az, hogy az ANDROID OS megelőzte a iOS -t ! Ezért hoztam példának azt, hogy annak idején a Windows, hogy gyűrte le csak az OPrendszerével az akkor még sokszor nagyobb Apple-t. Mindig lesznek Apple fanok akik megmagyarázzák, hogy miért jobb is egy MAC vagy egy Iphone, amikor ugyanaz a hardver van minden azonos árkategóriában lévő készülékben. Csak az Oprendszer változik. Én erről a versenyről beszéltem, a hardver önmagában nagyon kevés, kell hozzá szoftver. Bill Gates ebből gazdagodott meg. Steve Jobs meg mindig egy idióta volt, ezt gyönyörűen tükrözi a Szilikonyvölgy Kalózai c. film.
  • lenox01
    "os vs hardware"

Sokadjára: iphone OS-ről van szó a cikkben. Ami ugyanolyan OS mint az android. Csak szegény itrollokoknak nehéz beismerni hogy már nem menők.

Nem kéne annyi iszart a seggetekbe tolni mert már az agyatokon jön ki :D
  • syn7h37ic
    Trollok háborúja sokadik rész...
  • FefeeX
    Ebben tökéletesen egyetértünk. Megvannak az előnyei az Androidnak, ahogy leírtad, valamint megvannak az előnyei az iOS-nek és az ahhoz kapcsolódó hardvereknek is, ahogy szintén megírtad, szerintem teljesen korrektül. Engem eddig nem zavart, hogy nem csinálhatok meg bármit a telefonomon, mert amire kellett, azt a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb és leggördülékenyebb módon csinálta (a legnagyobb bajom inkább az iTunes) - szóval nem volt eddig szükségem a nagy szabadságra, de megértem azokat is, akinek ez kell. Csak akkor azok Hozzád hasonló, és ne szemellenzős módon nyilatkozzanak, lássák át a dolgokat és ne csak üres fröcsögés folyjon :)
  • plu604
    "Az emberek többsége igénytelen vagy laikus, megelégszik egy összetákolt oprendszerrel az összetákolt telefonján.".
    És? Attól még az összetákolt oprendszert és az összetákolt telefont gyártó cégek remekül fognak élni. Te meg csak szponzoráld nyugodtan Steve Jobs-ot.
  • FtranX
    En par honapja hasznalok egy Nexus One-t es nehanyszor hasznaltam mar iPhone-t is. Nem mondanam, hogy az Android minosegben hajszalnyinal jobban le lenne maradva. Amit fel tudok hozni az iphone mellett, az az OS gordulekenysege (amit egy-egy eroforraszabalo live wallpaper, hatterben futo program a Nexus-on igen csak meg tud akasztani) es az erintokepernyo minosege. Azonban szamomra ket, sokal fontosabb szempontban, testreszabhatosagban es nyiltsagban a Nexus sokkal jobb. A testreszabhatosagot nem hiszem, hogy magyarazni kell. A nyiltsag viszont egy olyan dolog, ami sokszor nem egyertelmu. Nem az OS nyilt forraskodjat ertem alatta, hanem azt, hogy nem jatszik senki kapuort koztem es a mobil szamitogepem kozott. Nem mondja meg senki, hogy mit futtathatok rajta es hogy ezaltal milyen szolgaltatasokat vehetek igenybe az interneten. Engem, a felhasznalot nem rendel ala mindenfele (sokszor pitianer) szolgaltatoi vagy gyartoi uzleti erdeknek, etikai normanak, szeszelynek. Ennek a nyilsagnak a hianya nalam abszolut dealbreaker. Nem csak praktikussagi okokbol, hanem elvbol is.

A reszletek kuszak, de leegyszerusitve az osszkep az, hogy jelenleg erdekhaboru folyik a felhasznalok es nehany (foleg a telekom) iparag kozott, meg ha az elobbiek nem is tudnak rola. A haboru ket fronton fog eldolni: a mobil operacios rendszereknel es a netsemlegessegnel.
  • DrTre
    Félreértés ne essék, nem az itt hozzászólókat akarom leszólni, csak szimplán arra mutatnék én is rá, hogy megszámolni se tudom mennyiszer jelent meg ilyen cikk és teljesen fölöslegesen, azt már nem is mondom, hogy miért, mert mindenki tudja. Nem is értem, miért kell újra és újra előhozni ezt a témát. 100 vs 4 telefon. Az már egy teljesen másik téma, és ebbe nem is szólok bele, hogy mi a különbség a két OS között, ezt itt mások meg is vitatják, de könyörgök, ilyen abszurd dolgokat ne hasonlítgassunk már össze.
  • sector512
    Mint viszonylag friss Galaxy S tulaj, asszem van már valami fogalmam a dologról. Jó kis teló, meg nem rossz az Android sem, de azért vannak hülyeségei, összességében közel sem nyújtja azt az érzést mint az Iphone 4. Havernak van, nézegettem, egyszerűen minőségibb termék, ennyi. Az hogy a céghez ki hogy viszonyul más kérdés, de a termék minőségét attól még el lehet ismerni. Szóval ha lett volna plusz 100k a zsebbe nem gondolkoztam volna egy percig sem. Nézegettem az AppleStore-t, kb 20$ lenne az összes app amire szükségem van, szerintem nem nagy összeg ha már százezres telókról van szó.

TomecK: Akkor még nem próbáltál Iphone-t, jelenleg a legstabilabb és legszebb oprendszer a telefonok között az iOS. Mégegyszer mondom, most vettem Galaxy S-t és nagyon meg vagyok vele elégedve, de ami jobb az jobb. Aki mást mondd annak nincs pénze rá vagy egyszerűen csak utálja az Apple-t...
  • zola2000
    Hát nekem n95öm van, abban elég gyenge megoldásnak tűnik a symbian, de az már régi, gondolom azóta fejlődött a dolog, ha még mindíg piacvezető a nokia...

Mellesleg androidos telefonra nem szívesen váltanék, amit néztem abban sok dolog gázabb volt mint a régi nokiákban, a programtámogatottsága szintén rossz, akkor inkább iphone vagy windows phone 7.
  • feamatar
    állításod annyiban rossz csupán, hogy nem a hardware-enkénti különbség, hanem az OS mint overhead miatt van különbség konzol és PC közt. Emellett a konzolok teljesítményét max 2 év alatt beéri a PC, ahogy most is történt.
    Ennek ellenére inkább konzolt vennék, mert kevesebb nyűg van vele.
    iOS meg Android phone-ok közt sincs nagy különbség. A gyártótól függ mennyire szabja testre a mobilt. Emellett pedig itt is gyorsabban fejlődik a hardware, minthogysem erőforrások miatt kéne aggódni.

Mindazonáltal az Android piac fregmentáltsága programok szempontjából inkább hátránya mint előnye.
  • cateran
    De ezt ki nem szarja le?..a teny attol tenty marad:os vs hardware...baromsag.."A windows megelozte c64-et...." kb ilyen a hir...
    Reszemrol dogoljon meg az apple ahol van,de az ilyen barom hireket se birom...
  • FefeeX
    Mennyi nullértelmű anti-Apple IQhuszár jár ide is...

Az androidnak legalább annyi hátránya van, mint az iOS-nek. Ráadásul pont azért lesz gány a rendszer, mert olyan mint a PC-n, alátolnak ilyen-olyan vasakat, aztán a programok 90%-a meg majd nem fut alatta... Nem véletlen alázzák évek óta a csúcsPC-ket a "nextgen" 5 évvel ezelőtt sem volt csúcskonfig -felszereltségű konzolok. Most, hogy az asztali PC már tudja a 7-8-9szeres teljesítményét a konzoloknak, azóta kezdenek el hasonló minőségűek lenni a PC-s játékok. Mert ember legyen a talpán, aki millió hardverre optimalizál egyszerre...

Ja hogy itt nem a tények az érdekesek,csak hogy fikázhassuk azt akinek jól megy. Okés, fáradjatok vissza az óvodába...