Komolytalan#48
Most mondjam azt hogy pont tegnap kaptam PowerPointos leírást egy feladathoz, hogy adjak rá árat meg időt iziben? Ha akkor kezdtem volna hegeszteni, hogy megnyissa a ppt fájlt, akkor bukom azt a melót.
A másik hogy tapasztalataim szerint "egyszerű otthoni felhasználó" mint úgy nem létezik, vagy legalábbis nagyon ritka. Vagy játszik, vagy fotózik, vagy videot vág/effektel - és akkor meg jó volna egy fotóbolt a retusáláshoz - előbb-utóbb belefut abba, hogy kéne más használható program is OpenOfficen kívül. Amik persze vannak linux alá is, csak éppen a Windowsosokhoz képest egyszerűen gagyik. Ami persze érthető, mert messze nincs ugyanannyi pénz a teljes linux fejlesztésbe, amit mondjuk csak az Adobe belefektet a termékpalettájába, és akkor még hol van a többi fejlesztő cég (azt a mesét hagyjuk, hogy ingyen fejlesztik a linuxos szoftvereket szabadidőben sztárfejlesztők).
Szerver vonalon aránylag jó a linux, bár én spec örülnék neki, ha a szerverünkön lévő centOS nem 32 bites volna, mert a 64 bitesre nem sikerült a rendszergazdánknak JAVAt felraknia. PAE kernel se lett megoldás, mert attól meg beszaggat a java, gyakorlatilag a Timer osztály pontos időzítésének onnan kezdve vége.
Tudom, szar a rendszergazda, te biztos felraknád 5 perc alatt, de mondjuk elmúlt 10 évben minden ettől 1000x elbaszottabb kérésemet meg tudta oldani, ez meg kifogott rajta. Bele se gondolok, ha mondjuk én, nulla linux tudással, mondjuk 1 akármilyen linux rendszergazda tankönyv elolvasása után elkezdenék felépíteni egy szervert, hogy abból mekkora fostalicska lenne. Merthogy Win szervert tankönyv alapján simán be lehet ám configolni.