• mousee
    Elnézést az offért, de egy pici linuxos trollkodást nem tudok megállni :)

Barátnőm szüleit vicceltem meg mostanság. Van egy elég kövület gépük, 2,6ghz celeron proci, 768 ram, fx5200es videódeszka, és egy 120 gigás winyó.
    Valamelyik helyi számtech pistike zseni módon lecserélte a gépen a rég telepített XP-t (ami mondjuk jogos volt, mert kikapcsolt frissítéses, rég lejárt nod32-es vírusírtós sp1-es XP volt, el lehet képzelni) egy win7-re.

Hát, szépen szép, de a celeron proci miatt hátőőőő...kissé döcögős volt. Értsd: kb 3 perc mire visszajött hibernálásból, nem volt túl gyors reakcióideje csóri gépnek.

Most én gonoszkodtam egy picit. Mondtam nekik, hogy meg tudom csinálni gyorsra, csak egy linux kell rá. Egyből elkezdtek reflexből sírni, hogy "jaj azt neeee mer az nemjó meg a gonosz műve..." stb. De én genya vagyok :) Egy 10.04-es Ubit felkonfigoltam nekik úgy, hogy egy az egybe XP-nek nézzen ki. Wine-al megy a 2003-as office, ez az egy wines trükk van benne. Mindent kiraktam nekik az asztalra, így nem turkálnak a rendszerben semmit.
    Viszont nagyon elégedettek. Örülnek neki, hogy "jaj hogy egy ilyen régi gépet hogy felgyorsítottam, meg hogy juhúú".

Majd olyan 1 év múlva elmondom nekik, hogy mit is használnak ;)