• Kara kán
    #64
    "3,5 milliárd forint kellene a magyar dokumentáció elkészítésére"

    Szóval ezért nem tudjuk beadni a pályázatunkat.
    Ne is haragudj, de ennyi pénzből nem dokumentációt, hanem magát a lézert is fel lehet építeni.

    #61 Caro hozzászólásával meg teljesen egyetértek, bár a részleteket még ki kell dolgozni, de a lényeg ez. Nem karóba kell dőlni önként és dalolva, hanem a sarkunkra kell állni, a kutyafáját neki! Mindig is utáltam az öngyilkos hajlamú, lógó orrú embereket.
    Ja, annyit pontosítanék, hogy minket nem a kínaiak inváziója fenyeget, már úgy fizikailag, hanem az afrikaiaké és az araboké. Az arabok a középkorba vinnének vissza, az afrikaiak még korábbra, a nomád korba. Épp az előbb néztem egy dokufilmet Zaireból (ma Kongó), ahol segélyszervezetek repülőgépeken szállítják a segélyeket. A film a repülésügyre koncentrál. Katasztrófa.
    Mi, nyugatiak, képtelenek vagyunk értékelni azt a technológiát, amit több, mint 3000 év alatt kifejlesztettünk, de ELSŐSORBAN A MUNKAMORÁLT.
    Azt, hogy felülsz egy repülőgépre, vagy akár a buszra, és az biztonságban elszállít a célállomásra. Persze, vannak itt is problémák, de pl. Afrikához képest ez be kell szorozni 10-zel.
    Olyan agyalágyult hangokat hall az ember, hogy Európa népesedési gondjait majd a bevándorlók oldják meg. Ekkora baromságot el sem lehet képzelni. A harmadik világból érkező bevándorlók semmit sem oldanának meg, csak káosz lenne és anarchia, majd járványok és háborúk. Ezeknek az elmebeteg idiótáknak valamiért meg sem fordul a fejükben az a pofonegyszerű megoldás, hogy az európai lakosokat, amelyek már a családból öröklik a munkaszeretetet, a munkakultúrát stb. olyan helyzetbe hozzák, hogy a normális szintre visszaálljon az önreprodukciós képesség.
    Példaként Erdély történetének egy korszakát idézném fel. Az 1600. év körüli háborúk és járványok után a kis fejedelemségben csodálatos módon helyrebillent a demográfiai egyensúly. Rengeteg olyan családról tudunk, ahol egyszer csak 6, vagy akár 8-10 gyerek születéséről számolnak be a krónikák, még a nemesi famíliák esetében is. Sajnos aztán jött a kuruc szabadságharc, amelyet az osztrákok levertek, és utána a Habsburgoknak nem volt érdekében a magyarság létszámbeli gyarapodása, sőt, épp ellenkezőleg. Ez csak egy példa volt. Emlékeztethettem volna a tatárjárás utáni időkre, vagy az 1348-as pestisvészre is.