• NEXUS6
    #38
    Igazából nekem a politikával kapcsolatban jutott ilyen az eszembe. Mi az, hogy valakit megválasztanak és akkor csókolom 4 évig benn ül a parlamentben, az hogy már rég nem azzal foglalkozik, amit a választásokon ígért, ha ígért valamit egyáltalán, az le van xarva.

    Másrészt az EU amúgy másból sem áll, mint munkacsoportokból, nagyon okosan elvannak és igazából ugyan azokon a kérdéseken vitatkoznak mint 10 éve, amire néha figyelmezteti őket az egyik azóta is benn levő tag. Ezen az új tagok nagy kerek mangaszemekkel elcsodálkoznak és megtapsolják az öreget. Aztán megy minden tovább.
    Az EU szerintem az a bürokrácia, amivel elrejtik, hogy a 3-4 legerősebb ország hogy támogatja egymást, és milyen módon használják ki az új tagokat.
    Működhetne rendesen, de igazából az Eu működése a rendszerváltás óta megváltozott, előtte sem volt egy hiperhatékony és célszerű valami. Azt el kell felejteni, ahogy annak idején Spanyolországot, Görögországot felhúzták. Őket sem annyira, hogy most amikor nagy számú elmaradott K-európai ország bejött ők is rendesen nyomhassák az újakat.

    Persze lehet pályázni mindent, de azért a pályázatok jelentős része fennakad a bürokrácián. A költségvetés fele meg az agrártámogatás, ami nagyrészt a francia parasztok zsebébe megy. Azonban nekünk Magyarországon 1988-ban még olyan mezőgazdaságunk volt, amit nemhogy támogatni kellett, hanem az ipar fejlesztéséhez vettek ki belőle pénzt. Ezt értelemszerűen nem lehetett bevinni az EU-ba, nehogy a már benn levő nagyok érdekeit veszélyeztessük, iparunk meg régebben sem volt olyan hajdenagy, most abból is kevesebb van. Lásd CO2 kibocsájtási adatok, azok nem hazudnak.
    Az EU csatlakozás óta gyakorlatilag hatékony egy helyben toporgás van.