• Sir Ny
    #230
    "Nyomás a barikádra, talán ledöntitek az uralkodót, hogy ti lehessetek ugyanazok. Volt már ilyen párszor, mindig fenomenálisan jobb lett tőle (kac-kac). Kár, hogy most épp nincs konkrét uralkodó, de szorgalmas kereséssel biztos találsz valakit, akit fel lehet akasztani, vagy aki keres neked ilyet. Azzal elleszel egy darabig."

    Ez megint más, ez az anarchia vagy demokrácia.


    A szezont ne keverd a fazonnal, a kommunizmus-kapitalizmus a gazdaság ideális működésére ideák, míg a diktatúra-arisztokrácia-demokrácia-anarchia az az államszerkezetre egy rendszer.
    Ill van még a jobboldal baloldal. A jobboldal az ugye a kisebbség védelmét a tömeggel szemben, szóval ilyen emberi jogos baromságokat jelent, a baloldal meg a tömeg védelmét a kisebbséggel szembent, vagyis demokrácia, tömeguralom, meg hasonló badarságokról szól. Ezért is érdekes, hogy pl a jobbikra miért mondják, hogy szélsőjobb, amikor az nagyon durván szélsőbal, ( szélsőbal: minden lehetséges eszközzel elérni, hogy a többségnek jó legyen, akár a kisebbség kárára ), és hogy a kommunizmust miért rakják a szélsőbalba, mikor a jobb- meg a baloldal közösségideológiák, a kommunizmus meg ugye egy gazdasági rendszer.

    Szóval:
    Bal oldal: a közösség védelme (vagyis demokrácia), szélsőbal, a közösség védelme bármi áron.
    Jobb oldal: az egyén védelme, az egyén szabadsága, szélsőjobb: az egyén totális szabadsága (anarchia másnéven).

    Nagy vonalakban ennyi, ahogy én értelmezem. Mások másképp értelmezik ezeket nálam.