• NEXUS6
    #123
    Ahogy írod, itt van egy csomó felesleges tétel. Én is ki vagyok akadva, hogy hetente 2 hatalmas zsák szemetet termelek és fizetek ki. A postaládámat naponta szórják tele papírral. Ezeknek közel 90%-a elhagyható lenne. Közlekedés is racionalizálható.

    A termékek viszont szerintem kellenek, ez mozgatja a gazdaságot.

    Az, hogy mi miatt nem lehet 6-8 mrd ember életét biztosítani a Földön általában elég homályos. Az energia egy tétel, de pl Afrikában nem kell fűteni, viszont nap+szélenergia gyakorlatilag mindenhol biztosított.

    Kaja megint csak biztosítható nekik, kb a jelenlegi földterületen is, művelési technológia kérdése. Eü rendszer kb szintén. Nem CT-re van tömegesen szükségük egyelőre, hanem antibiotikumokra, féregűzőre, fertőtlenítő szerekre. Szinte filléres dolgok.

    Én az átlagos magyar alatt nem azt értem, hogy a jelenlegi rendszerben az általad is leírt visszágok mellett, hogyan élünk, hanem, hogy ennek effektive mi az értéke életminőségben kifejezve. Mennyit melózol, mennyi és milyen kaját eszel, hogy ruházkodsz, menyit és milyen körülmények között tudsz utazni. Tudsz e netezni, telekommunikálni, ilyenek. Ez simán biztosítható lenne. Persze szemét, meg faxságok mínúsz. Pl a mai napig nem értem, hogy minek kell 8 órát bennrohadni az irodákban, ha csak pár órás melóm van naponta, a többi időt meg kávézgatással töltöm. Az épület fűtése/világítása azért télen nem két fillér.