Mennyi pénzből éltek havonta egyedül vagy párral, családdal?
  • alexandra232
    Valóban nehezen mennek el most az ingatlanok, és sajnos valóban a normál ár alatt. Nekünk is van két ingatlan, ami eladó. Mindkettő családi ház, bár mindkettő azért felújításra vár. Mondjuk mi venni is szeretnénk, persze csak abban az esetben, ha sikerülne eladni. És azon gondolkodtunk, hogy amennyivel most alacsonyabb áron tudjuk eladni, annyival alacsonyabb áron vesszük is azt, amit majd kinézünk. Szóval most csak úgy érdemes szerintem ingatlant eladni, ha vesztek is, mivel így amennyivel olcsóbban adod el a régit, azért annyival olcsóbban is vásárolod meg az újat. Egyébként ha nem veszel, szerintem most nem is érdemes eladni. Persze lehet, hogy az ingatlan árak tartósan alacsonyak maradnak, és akkor csak romlik a ház állapota, és még kevesebbet fog érni. Ebben az esetben a pénzt, amit kapsz érte érdemes olyan bankba tenni, ahol nincs kamatadó. Ha jól tudom, 5 évig kell a neveden lennie egy ingatlannak, és akkor nem kell adózni a vételárból. Illetve egy év alatt kell újra ingatlanba fektetni, és akkor sem kell adózni. Addig pedig olyan bankba kell tenni, ahol jó a kamat, és nem kell kamatadót megfizetni. Én most ilyet láttam például a Sopron Bank honlapján, de több bank is kínál ilyen lehetőséget...