Mennyi pénzből éltek havonta egyedül vagy párral, családdal?
-
De az ember nem feltétlenül lakásfelújításra költené a pénzét. Nekem örökségből származik egy csinosabb összegem, illeték, ügyvéd, minden franc kifizetve, már teljesen én rendelkezem felette. Lakás építése tavaly fejeződött be, nem tervezem, hogy 8 év múlva újat építek, vagy előre félretegyem a felújításra, nem szándékozom ennyi idő alatt leamortizálni.
A helyzet az, hogy most szerencsére jól mennek a dolgok, ezért inkább lekötöttem. Korábban emlegettétek itt a Sopron Bankot, megnéztem az ő ajánlatukat és az én bankom is hasonlót tud (majdnem ugyan az, kis eltérés van a kamat értékében). Öt évre van lekötve, addig nem költöm el, meg most nincs is szükségem rá, hogy nagy összegű dolgokat vegyek.
Öt év múlva meg majd jól fog jönni az a pénz (ha nem akkor visszateszem) és az, hogy a kamat infláció feletti, így szerencsére nem kell félnem a vásárlóérték csökkenésétől sem legalább (persze amíg az átlagos évi infláció nem haladja meg az éves kamatot, de ahhoz már nagyon durva inflálódás kell).