• dronkZero
    " Te írtad: inteligencia = IQ aminek fontos része a műveltség. "

Nem, nem ezt írtam, látod pont ezért vagy funkcionális analfabéta. Azt írtam, amit beidéztél, és az nem egyezik meg ezzel.

De akkor leírom még egyszer, kiegészítve a hiányos tagmondatokat:
    "Az intelligencia nem ugyanaz mint az intelligenciahányados, (mert az intelligenciának) nagyon fontos része még a műveltség és a széles látókör is."

Az alany hiányzott a második tagmondatból, ami a magyar nyelvtan szabályai szerint ilyenkor ugyanaz, mint az első mondat alanya. Ami meg "az intelligencia".

"Az, hogy valaki inteligens még nem feltétlenűl művelt, ui. nincs köze egymáshoz."

De van. Már leírtam, miért. Egyébként:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Intelligencia

"Magyarországon több tesztet is használnak az intelligencia mérésére. Az egyik leggyakoribb a MAWI (Magyar Wechsler Intelligencia teszt), és gyermekek számára készült változata, a MAWGYI. Ez a teszt tíz részfeladatot tartalmaz: ... 2. Műveltség: Általános ismeretek"

Ez nem érv, hogy emiatt lenne része, csak egy példa, hogy nem csak én gondolom ezt így. De ezt egy intelligens embernek nem kellene magyaráznom.

"Nem illik sértegetni akkor, ha nem tudsz fogalmazni rendesen."

Teljesen értelmesen írtam, te nem tudod értelmezni, de ez nem az én hibám.

"tudod az ilyen nyomingerek miatt tudsz te itt chatelni és szindni a nyomingereket... tiszta ciki mi? :o"

Szép munka volt, nyomingerek! :D