Rotcsa#32
Több haverom megkérdezése után végre elmentem a moziba megnézni az Eredetet, mivel mindenki kivétel nélkül azt mondta, vétek kihagyni, meg hogy megéri a jegy árát. Oké.., elmentem hát. Mivel többen mondták, hogy oda kell figyelni a filmre, hát nem is úgy készültem, hogy majd bamba fejjel végig popcornozom meg kólázom a filmet, ennek megfelelően vártam egy Mátrix-szerű agyat megmozgató filmet.
Én azt tudom mondani róla, hogy egy letisztult, könnyen érthető és logikus filmet kaptam,ami nem is olyan agymegmozgató, ha oda figyel az ember. Látványvilágban sem rossz, de forradalminak nem mondanám.
A történet végig lekötötte a figyelmemet,nem éreztem, hogy unatkoznék csak egy pillanatig is. Amikor kezdtem elveszíteni a fonalat, akkor az építész kiscsaj is pont megkérdezte, hogy "most kinek az álmába is megyünk?" :D Ez nagyon nagy lool volt, többen röhögtek körülöttem, úgy vettem észre többen feltették magukban ezt a kérdést,szóval nagyon ráérzett Nolan, hogy mikor kell úgy nézetni a filmet, hogy képben maradjanak a nézők. Ha oda figyel az ember, akkor követhető, de ha bambul, akkor nagyon könnyen elveszti a fonalat. :D
Végig élveztem a filmet, csak a végét ne kúrták volna el a forgó kis vacakkal!
Ugyanis: Nagyon jó ötlet volt a nézőre bízni a valóság eldöntését, de!
Az álomvilágban az a kis izé csak forog és forog, szépen egyenletesen...szóval nem kacsázik be...
Ha úgy csinálták volna meg, hogy az álomvilágban eldobás után forog, foro, majd mintha le akarna állni és bekacsázik.....DE! visszanyeri egyensúlyát és forog tovább, akkor oks. Mert ugye a képet pont akkor vették el a végén, amikor kacsázott... de így lehet tudni, hogy a valóságba volt a faszi.
Összességében egy jó filmnek mondanám, az átlagtól sokkal jobbnak, kb ilyen Mátrix szintű, de nem jobb annál.